Fuck IPRED

Känner mig lite tyngd av skolan nu. Idag fick vi reda på att vi har en vecka på oss att skriva en engelskauppsats (jag ska skriva om Norrskenet...kanske börjar nu snart om jag orkar). Nästa fredag har vi prov på 2.5 kapitel i fysiken och lägg till det 60 upg. matte/veckan. Fick tillbaka mitt Matte D-prov i går, besviken: prickade VG.

Det mesta känns tungt nu och tillråga på allt träder cp-ipred i kraft nu 1:a april.
Som jag lovade för någon månad sedan så kommer jag delge er mina åsikter om det hela.

Jag kan inte förstå hur regeringen kan prioritera att lägga sina sista besparingar på en integritetskränkade lag som innebär att bötfälla hederliga skattebetalare eftesom de "stjäl" kreationer av äckligt rika filmbolag/skivbolag mm.
Liksom, är det humant för en medelklassare att t.ex lägga ut 40 000 på Adobe CS4 Master Collection bara för att kunna ägna sig åt sin passion?
De virdiga företagen är bara blodsugare som nu genom regeringens idoti kommer suga det sista ur pöbeln. Samtidigt skiter regeringen i att lägga ner pengar på att skärpa straffen mot t.ex våldtäktsmän, mördare et.c. Jag blir illamående bara av att tänka tanken att cp-moderaterna satsar multumbelopp bara för att straffa hederligt folk som endast begått småbrott mot upphovsrättslagen genom att "Ta från de rika och ge till de fattiga". Fildelning ger möjligheten till ett Robin Hood-samhälle, men regeringen hindar nu det här genom att genomföra IPRED.
Jag älskar Sverige, men jag HATAR dess lagar. Det är inte ens mänskligt att fälla en nedladdare på 100 000 kr och ruinera dem och därigenom förstöra deras liv samtidigt som en mördare som berövat en annan människa dess liv får kanske 5 år på "kåken". Tyvärr innebär fängelse i Sverige inte sterila celler utan ett relativt stort, trevligt inrätt rum med dator, Play Station och andra bekvämligheter. Dessutom får de umgås med sina "kollegor" i upphållsrummen och spela biljard och se på film mm.
Visst, de är berövade sin frihet, men då det finns de som till och med begår brott för att hamna i fängelse borde man ju inse att det är något som inte står rätt till med vårt rättssystem.
Det är det här som gör mig så enormt frusterad - att man låter riktiga brottslingar ha det bra medan man straffar vanligt, hederligt folk som får vardagen att gå runt! LÄGG PENGARNA PÅ RÄTT SAKER!

Och om Reinfeldt skulle få för sig att påstå att ingen i regeringen tankar så skulle jag skratta. Jag kan svära på att han själv gör det, men på något sätt kommer de lyckas hitta ett kryphål i den nya lagen.
En till sak som jag inte kan förstå är det faktum att man inte lyssnar på EU:s krav att inte genomföra lagändringen. Till sist finns det ytterligare en sjuk sak med det hela. Vi kommer leva i ett övervakningssamhälle likt boken 1984 med "Big brother sees you". Vår Internetaktivitet kommer bli ständigt övervakad och filmbolagen kommer stå över polisen makt och bredbandsbolagens policys genom att kunna ta reda på vilket IP-nummer de vill. Det här ger dem även läskig makt att missbruka sina "rättigheter".
Men, men, är det ett kapitalistiskt "dikatur"övervakningssamhälle regeringen vill ha så är det väl det de får då, jag har sagt vad jag tycker.
En sak är jag dock rätt säker på och det är att nedladdarna har datorproffsen på sin sida, så nedladdarna kommer alltid att vinna - i slutändan.

Tack för mig.

// Bäcke


Stoppa IPRED!
http://www.stoppaipred.nu/index.php/Huvudsida
http://www.namninsamling.com/site/sign.asp?id=3234
http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2673



Sporadiskt uppdaterande...

Hejhopp!

Dagarna flyter på, av någon anledning drar jag mig för att klicka på "Blogg.se-länken" i favoriter. Orkar inte skriva trots att jag egentligen gillar det.
Händer rätt mycket i skolan nu för tillfället, hade biologiprov i fredags: Genetik. Tyckte inför provet att det var det svåraste avsnittet hittills, men det visade sig att det ändå gick mycket bra - fick 48/50 p! :)
Dock var det endast första delprovet av två, så något betyg gavs inte, men lyckas jag upprepa samma bragd igen veckan före påsklovet så ser det bra ut!
Idag hade jag dessutom första Matte D-provet. Provet var på kapitel 1 och 2 i Matte D, vilket motsvarar 81 sidor. Som ni vet körde sig ju Matte C totalt för mig, men provet idag kändes ändå helt okej, hoppas bara att slarvfelen uteblir, då kan jag nog få en positiv överraskning nästa vecka.
För att nämna en sista sak i pluggväg kan sägas att jag ska ha läst ut "Resan till Jordens Mittpunkt" av Jules Verne (ca 100 sidor kvar), skrivit en rätt ingående bokrecension av den och skrivit fyra, relativt korta, "stiltexter" till sången "Mors lilla Olle" tills kl 23.59 på söndag.

Det som hägrar just nu är dels fotbollsturnering i skolan i morgon och dels TRÄNINGSLÄGER I LLORET DE MAR 20-27 APRIL 2009! :D
Alla förberedelser, betalningar et.c är avklarade nu, så nu gäller det bara att 20 april 2009 infaller!
Kommer skriva mer angående det i ett senare skede.

Till sist kan jag väl nämna att det var en (mycket bra, enligt mig) lång artikel i BollnäsNytt om mig, Joel, Andreas, Malin, Johan och Per (Landslagsaktiva i Bollnäs FIK).

Ha det bra nu gott folk och misströsta inte p.g.a att jag uppdaterar bloggen så sällan, jag lovar er (än en gång...) att jag ska bättre mig!

// Bäcke

Förkrossad

Jag blev förkrossad i helgen efter mian resultat, ska ta mig en ordentlig tänkare och tänka över vad det är jag gör fel, men jag kommer tillbaka i sommar, bättre än någonsin förr - VAR SÅ SÄKER!

Ska börja skriva lite mer frekvent här snart igen, ska bara försöka få kontroll överr mitt liv först.

Seniordebut

Hallå!

I söndags fick jag trots allt hoppa in i vårt stafettlag och springa en 200:ing. Var riktigt nervös inför, vi lottades i samma heat som Hellas, med bara en massa stora, vuxna snubbar :P.
Fett kul var det att springa iaf :D, och vilket stöd från publiken!
Andreas krossade dem på förstasträckan och jag tror nästan det var helgens största jubel från publiken då. I första växlingen klantade Hellas sig och tappade pinnen och var ute ur leken, heatet fortsatte och jag hade sistasträckan. Riktigt nöjd med min sträcka faktiskt (för ovanlighetens skull), vi kom i mål på nya klubbrekordet 1.32.41 och slutade sammanlagt 5:a.
Så det var alltså min seniordebut. På fredag bär det av ner till Göteborg där jag ska tävla i IJSM, på lördagen värmer jag upp med 60 m h sedan på söndagen smäller det med tresteg! Börjar bli taggad nu! :D

WISH ME LUCK!

// Bäcke


RSS 2.0