Nyårsafton

Goddagens...

Det verkar som om min nyårsafton blir lika tråkig som vanligt - om inte tråkigare. Det var ju mening att jag och mina "gamla" kompisar skulle ha en egen fest här i Björktjära (anledningen till att jag kallar dem mina gamla kompisar är det att vi har bott i samma område typ hela livet, men när vi började på gymnasiet började jag på skolan i Bollnäs och alla de andra i Byn, ca 4 mil väster om Bollnäs, p.g.a det här träffar jag dem nästan aldrig längre eftersom jag knappt har någon fritid). Tyvärr verkar det inte bli något av med festen då vi inte hade någonstans att vara.
Jag är inte direkt någon "festprisse" så jag brukar chilla med lite smällare eller något liknande på nyårsafton, lite barnsligt enligt vissa...barnsligt kul enligt andra. Jag är väl någonstans mitt emellan dessa två åsikter. Iaf så har jag inte ens smällare eller raketer i år, så det suger. Nä, det verkar inte bättre än att jag får sitta och spendera kvällen med mina föräldrar (syrran ska bort), lite tråkigt kanske, men, tja, det kan väl vara lite trevligt också på sitt sätt :). Jag tankade iaf hem 7 filmer i går när jag kom hem, så jag har ju lite att se iaf, hehe.

Förövrigt var jag ut i kylan för någon timme sedan och tog några bilder, tyvärr blev de flesta misslyckade, men jag slänger upp en utav dem ändå.
Nu kommer jag inte på något mer att skriva om denna händelsefattiga dag, utan det återstår bara att önska er andra en trevlig kväll.

Chilla med spriten,  
// Bäcke


Frosttäcke,

© Bäcke


Y2K9

Vill passa på att önska alla läsare och ni övriga ett GOTT NYTT ÅR!

  -  2009  - 



// Bäcke


Nyårsraket Nyårsafton 2007; lite suddig - gamla kameran,

© Bäcke


Hemma!

Det stämmer - jag är slutligen hemma i kära lilla Bollnäs igen!
Jag måste säga att det var riktigt underbart att kliva av tåget och mötas av 15-minusgradig kyla, istället för plus två grader som det varit nere på Västkusten. Inget illa om Halmstad dock, jag kanske har låtit lite negativ, men jag älskar att spendera tid hos mormor och morfar i Halmstad, men det stämmer som man brukar säga - Borta Bra, Men Hemma Bäst!

Hmm, jag tog upp det mesta inför den snara framtiden i mitt förra inlägg, så nu har jag lite idétorka.
Hm, jo, förresten, jag har fått en del förfrågningar angående om jag har några nyårslöften eller något liknande - det har jag inte. Har aldrig haft och kommer troligtvis aldrig att ha - inga jag kommer kunna hålla i alla fall. Samtidigt säger ju det här inte att jag inte har några mål med det kommande året. Min målsättning är alltid den samma: Utvecklas så mycket som möjligt inom friidrotten, få så bra betyg i skolan som möjligt, leva livet. På sätt och vis kan man väl säga att jag oftast lyckas med alla tre målsättningrna, men den sista delen består i princip till största delen ev de två första delarna. Nu sitter jag inte och säger att jag är en plugghäst, för det är jag verkligen inte. Utan jag menar att eftersom jag går natur och samtidigt tränar friidrott 5 ggr/veckan så blir det automatiskt de största beståndsdelarna av mitt liv. Ibland brukar jag sitta å tänka på vilket världeöst tråkigt liv jag har. Allt inrutat. Allt enligt ett schema. Jag tycker ändå att jag de senaste månaderna lyckats bryta mig ut tristessen lite iaf, dock möjligtvis med bieffekter på skolan. Friidrotten påverkas aldrig, friidrott är det roligaste jag vet och så kommer det för bli. Punkt slut.
Oj, nu sitter jag och svammlar mig bort i från ämnet, jag har en viss tendens att göra det då det handlar om friidrott. Det jag försöker säga är iaf att jag inte kommer ha några löften som jag ska försöka hålla, utan jag ska försöka få ut så mycket som möjligt av det kommande året...och år 2009 är ju trots allt samma år som jag fyller 18 och blir myndig! Spännande.

En sak till bara: Jag kom precis nu på att jag inte gjort statistiken för inomhussäsongen -08/09 som jag håller i för min klubb Bollnäs FIK. Så nu måste jag ta å slänga i hop den och fixa så den blir publicerad på hemsidan!

Cya,
// Bäcke


Okrusat ligger det blå vattnet,

© Bäcke


På tåget

Hej på er!

Nu sitter jag på tåget. Det ska bli fett skönt att komma hem till min säng, min stationära dator med 8 Mbit/s bredband och Bollnäs underbara, friska dricksvatten. Speciellt sängen och vattnet är det jag ser fram emot mest jämt när jag varit söderut. Anledningen är att jag sover överlägset bäst i min (något obekväma egentligen) säng och att vattnet söderut luktar ruttet ägg och smakar därefter. Just i Halmstad är det inte så farligt, men ändå mycket sämre än hemma.
Aja, jag ska inte sitta och älta över något jag inte kan påverka...

Annars finns det inte mycket mer att förtälja. Tågresan har väl sett ut som den jämt gjort förr och kommer förhoppningsvis göra det försättningsvis också.

I stället har jag tänkt mig att blicka lite framåt.
I morgon är det som bekant Nyårsafton. Jag kan helt enkelt inte förstå att år 2008 redan är slut! Och att vi redan om några timmar entrar det sista året i det första decenniet på 2000-talet är för mig oförståeligt. Var det verkligen 9 år sedan alla var så oroliga inför "Y2K" och trodde att all elektronik skulle krascha? Haha, jag kan inte förstå att folk verkligen trodde på skiten.
Hur som helt ser jag självklart fram emot "Y2K9" ( ;D ). Förhoppningen är att det ska bli mitt hittills bästa år hittills. Dels friidrottsligt, och dels allt annat som händer. Speciellt friidrotten har jag höga förväntningar på inför vintern. Som jag nämnt i tidigare inlägg har jag alltså säsongsdebut 5-6 jan -09. På måndagen hoppar jag "rätt in i elden" genom att jag har tresteg - som är min huvudgren - den dagen. Vet inte vilken tid jag kommer hoppa än, men hoppas på att det är runt kl 13-14 så att jag hinner sova lite innan iaf. På tisdagen är det 60 m för min del. Har höga förväntningar på mig själv och hoppas kunna kapa runt 2/10 på mitt pers.
Träningen har över lag flutit på bättre än någonsin i vinter. Tyvärr har jag inte tränat på en vecka nu och för någon vecka sedan var jag borta en dryg vecka från träning p.g.a sjukdom. Det var mycket beklagligt då jag hamnade lite ur rytm med träningen. Annars har allt fungerat prima. Det jag är lite orolig för inför debuten är att jag har tränat 0 teknik i tresteg i princip. Vi får se hur det går, förra året hoppade jag över 13 m för första gången i mitt liv på IDM, och nu hägrar 14 m, vill inte ha för höga förhoppningar på mig själv...men är extremt sugen på att hoppa iaf!...Dock könns det som att debuten närmat sig alldeles för fort...

BTW! Ska reklama en utav mina bästa vänner: HemligFFS @ Bilddagboken! Helt klart värt att checka in! http://hemligffs.bilddagboken.se


Chilla lugnt,
// Bäcke

Modebloggande ;)

Som rubriken antyder kommer dagens inlägg till viss del handla om kläder. Nu är det inte så att jag kommer sitta och reflektera över modesituationen i världen om ni tror det...för mode är jag noll insatt i xD. Saken är den att jag idag inköpt tre nya klädesplagg från Jack 'n' Jones :). Ett par jeans, en v-ringad tröja och en huv-tröja. Speciellt huvtröjan fyndade jag rejält på. Den hade kostat 300 kr, det stod att reapriset var 200 kr, men hon i kassan råkade slå in 50 % rabatt, så jag fick en hyfsad tröja för 150 kr! Tyvärr fanns den bara i M, hade helst viljat ha den i L, men kostar den 150 kr så är det lätt värt det.
Mycket nöjd med mina inköp, men tyvärr har jag ingen bild på dem än.

Hur som helst så genomförde jag min biologiuppgift idag. Tyvärr blev det inte riktigt önskat resultat då hunden bara låg framför ytterdörren och väntade på att mormor skulle komma hem. Egentligen fick man inte påverka djuret något under undersökningen, men eftersom det verkligen inte hände någonting förutom att Merry reste sig, lade sig, reste sig, lade sig om och om igen så gick jag och hämtade en bullbit och strödde ut lite småbitar i lägenheten. Då fick jag i alla fall fart på henne i någon minut. Så efter en halvtimme var det ända jag fick ihop det att hon åt och att hon låg och sov. Bra jobbat!.....Misstänker lite smått att min biologilärare har förväntat sig liite mer variation i undersökningen...

Förövrigt har det inte hänt mycket idag. Var ute och gick med Merry i ca 45 minuter, suttit vid datorn och sett på tv. I morgon kl 09.00 går tåget hem och jag kommer äntligen hem till Bollnäs igen ca klockan 17.17.

Tack för mig,
// Bäcke

Yes Man!

Tjapp!

Kom precis hem från bio efter att ha sett Yes Man, en fett skön film som rekommenderas :D, och självklart så sviker aldrig Jim Carrey ;) Så skön!

Orkar inte skriva så mycket nu, inte hänt allt för mycket sedan mitt senaste inlägg, men jag kan väl näma att det blev som det alltid blir (i princip) när Mattias Bäckman ska göra en skoluppgift - jag sköt upp mitt biologiarbete. Anlednigenn var att det seriöst var omöjligt att för Merry opåverkad då husse och matte hela tiden var hemma och alla andra. Hursomhelst så skrev jag i allafall i hop ett schema med mera, så i morgon skickar jag i väg de andra på stan medan jag själv stannar hemma och observerar hunden.

Nu ska jag nog snart lägga mig och läsa. God Natt.

// Bäcke


Merry dansar,

© Bäcke


Nothing to do...

Rubriken stämmer, tro mig. Sitter här på rummet vid laptopen och önskar att jag hade min stationära datorn här. Vill ha mina bilder! Tycker inläggen blir lite tråkiga utan bilder som förgyller dem, men vad ska man göra...
Var nyss ute och gick på slingan på Galjberget med mor, syster och mormors & morfars hund Merry. Vet inte vad det är för ras, men liten och brun är den iaf, haha. Ganska skönt att vara ute och gå iaf, t.o.m minusgrader här nere (tror det är minus 12 hemma i Bollnäs lr något..).
Snart kommer min moster Ulla med de sista julklapparna, hähä. Blir troligtvis nå godis eller något liknande, men allt uppskattas :).

Juste, idag måste jag göra en skoluppgift också -.-, jag ska studera ett djur (Merry) i 30 min, utan påverkan och sedan skriva en lång rapport om djurets beteende till biologin. Rapporten ingår i det avslutade kapitlet Etologi (läran o djurens beteende). Hur jag ska lyckas studera en hund som springer runt och hoppar upp på alla utan påverkan från omvärlden vet jag ej. Ända gången hon är oberoende av påverkan från omvärlden är när hon sover...och vilken enorm rapport jag kan skriva om en sovande hund...>.<.
Jag hatar att ha uppgifter att göra på loven :(, men som tur är det ända plugg jag måste göra det här lovet iaf!

Nu längtar jag efter att träna.
Btw, slänger upp en bild från Liseberg som jag tog på Landslagsuppföljningen i GBG för två veckor sedan (kom på att jag har bilder därifrån på den här datorn).

// Bäcke


Slänggungedamp @ Liseberg,

© Bäcke


Ytterligare en dag

Hejsan.

Då har alltså ytterligare en dag av jullovet gått och skolan närmar sig med stormsteg, tyvärr.
Dagen har till stor del spenderats på stan på mellandags-rean. Tyvärr hittade jag inget som intresserade mig. Dessutom är jag så snål så det skär i mig när jag köper något, haha. Vi får se om jag hittar något i morgon, ett par jeans eller en nice tröja skulle inte sitta helt fel.

I kväll såg jag faktiskt på halva Körslaget - ett lag från Bollnäs är ju med! Varav två stycken är -91:or. Vi gick ju självklart vidare. En lite kul sak var att jag inte bara kände igen två personer - en friidrottare från Örgryte var även med i Borås lag, noterade jag.

I morgon ska jag på bio och se på Yes Man. Egentligen hade jag tänkt tanka ner filmen när jag kommer hem, men när man ändå är här kan man ju lika gärna gå på bio för att ha något att göra.

Jag avslutar som Bert brukar göra - Tack och Hej, Leverpastej! (haha)

// Bäcke

Halmstad

Hej igen, kära läsare.

Idag har varit en lång dag. Det började med att jag blev väckt vid kvart i åtta av mamma, segade mig ur sängen, sedan begav vi oss till tåget som gick från Söderhamn. Resan gick rätt fort till GBG, men sista biten gick extremt segt tycker jag, dödstrött var jag också.
Framme nu iaf och i morgon tror jag vi ska checka nå kläder på mellandagsrean eller något liknande.

Jag märker att jag inte skrivit särskilt intressanta saker i min blogg än. Det beror på att det är jullov och att jag i princip inte gör någonting om dagarna förutom att sitta vid datorn haha. Träning blir det inte mycket av heller, men bara tävlingarna och skolan och resten av mitt liv kommer i gång igen så kommer ni nog inte vilja missa mina bloggningar ;).

Kvar här i Halmstad blir jag till 30:e dec.

Tills sist vill jag bara nämna tre saker:
1. Börjat digga KENZA's blogg (inte för jag läst så mycket men ändå...)
2. Min syster också startat upp en blogg, så ta gärna en titt på http://ellii.blogg.se .
3. Jag spelade 3-3 borta mot Henke på Xperteleven idag trots att mina två bästa backar var borta. På Xperteleven går jag under namnet Bäcke och har Xpertlaget FC Sutaren (inaktiv manager för dem, orkar ej bry mig) och mitt liga-lag (ligan består av killar i min klass plus några från SP mm.) IFK Björktjära.

P.S Länkar ni min blogg, länkar jag eran! D.S

/ / Bäcke

Lite designande

Go' Kväll på er!

Jag har suttit här vid datorn största delen av de senaste kvällarna och designat min blogg. Äntligen börjar jag lära mig lite hur det går till. Var krångligt och drygt till en början, men nu måste jag säga att det faktiskt är rätt kul att sitta här och lägga in nya funktioner och se om det fungerar som tänkt. Kvällens tillskott har bl.a blivit länk till att bevaka min blogg via Bloglovin. Jag rekommenderar start att ni börjar bevaka min blogg! :)
Här är en snabblänk: http://www.bloglovin.com/blogg/430682/bcke , alternativt att ni klickar på de små Bloglovin-ikonerna längst till höger nedanför mina meddelanden vid Kommentarer och Trackbacks.
Ett annat tillskott för kvällen är besöksräknaren längst ner till vänster på menyspalten. Fick inte riktigt kläm på hur man flyttar siffrorna närmre texten och hur man gör texten mindre och i ett annat teckensnitt, men, men. Är det någon som känner till hur man gör är ni mer än välkommna att förtälja det.
Nu börjar min blogg bli klar-designad, vilket egentligen är lite tråkigt - men en blogg är ju till för att skriva i, så det är väl för det bästa. Det jag har i åtanke att ändra för tillfället är en bakgrundsbild, jag försökte igår, men blev inte nöjd med resultatet så jag behöll min gröna färg. Appropå den gröna färgen har jag tänkt mig att modifiera den lite smått, men eftersom jag är naturfotograf vill jag ha kvar naturkänslan i min blogg (därav headern - panorma från Rengsjö i sommras), så grön kommer den att förbli.
I morgon bär det som sagt av till Halmstad, så jag antar att jag kommer ha lite tid på mig på tåget att designa klart. Ni får gärna komma med kommentarer om hur ni vill att bloggen ska se ut och vad ni vill att jag ska ta upp, om det är något speciellt!
Länkar har det även tillkommit några i kväll, och det uppskattas starkt om ni vill länka till min blogg!

Som avrundning kan jag väl nämna att jag även finns på Facebook som Mattias Bäckman.

Slänger in en bild också,
// Bäcke


Fallen Leaves,

© Bäcke


Juldagen

Hej hopp!

Nu är då julafton över, gick lika snabbt som vanligt. Samma tanke dyker varje år upp i huvudet: "Var det värt att anstränga sig så här mycket för en ynka dag?", svaret blir alltid det samma: "Ja!". Jag älskar julafton och så kommer det troligtvis/förhoppnings vara för resten av livet.

För att nämna några av de bästa julklapparna så fick jag bl.a en extern hårddisk på 500 GB, ett 2 GB minneskort till mobilen, en nice tröja från Pepes och pengar :). Alla gåvor var iaf mycket välbehövliga :)

Dagen har jag ägnat åt att föra över ca 60 GB till HDD:n och fixxat med låtar till mobilen. Nu har jag iaf ca 300 st ist för 50 st!

I morgon bär det av ner till mormor och morfar i Halmstad där jag kommer tillbringa min tid fram till 30 december då jag åker hem och är hemma lagom till nyårsafton, som för tillfället ser ut att komma spenderas med mina gamla polare här i Björktjära.

Nu blev det här ett väldigt hoppigt och osammanhängande inlägg, men jag gjorde så gott jag kunde för att sammanfatta några innehållsrika dagar. Nu måste jag gå och packa inför morgondagen då jag ska upp torterade tidigt: vid halv 8.

Lev väl,     
// Bäcke

GOD JUL!

Jag vill ta tillfället i akt att önska alla en God Jul! :)


GOD JUL!



Bollnäs FIK:s yngsta ungdomar,

© Bäcke


En liten självbiografi

Tja!

Eftersom jag inte har något bättre för mig så tänkte jag skriva lite mer ingående om mig själv än vad jag gjort i min presentation här till vänster.
En grundpelare i mitt liv är friidrotten som är det absolut bästa jag vet. Jag började att träna friidrott år 2002, ca två månader före jag fyllde 11 år. Anledningen till att jag började var att mamma kände en utav tränarna och han tyckte jag skulle börja. Jag sa att jag skulle fundera på saken och började spela innebandy istället. Min syster började dock direkt och här kommer vi till något jag idag inte kan förstå att jag ens uttalat - jag tyckte och sa att friidrott var världens töntigaste sport och jag kunde helt enkelt inte första vad det var för tjusning med att springa och hoppa i en sandlåda. Fotboll och innebandy däremot tyckte jag var oerhört kul. Hur som helst så gick jag slutligen på en träning efter ett halvår - och jag tyckte det var det roligaste jag gjort i hela mitt liv! Sedan dess har det mesta i mitt liv krestat runt friidrotten och jag angagerar mig så mycket som möjligt i idrotten. Hur som helst,  idag tränar jag fem gånger i veckan (varav en dag = gym). Jag kan inte direkt säga att jag är "framgångsrik", men min hittills största merit var i sommras då jag kom 3:a på JSM i Norrtälje i tresteg i P17. I vinter har jag tränat på bättre än någonsin och ser fram emot säsongspremiären 5-6 januari i Höghammarhallen, Bollnäs då jag kommer hopap tresteg och springa 60 m. Nytt för vintern är att i och med mina framgångar i sommras har jag blivit uttagen till en uppföljningsgrupp som har träningsträffar mm tillsammans. Mycket roligt!

För att slita mig från friidrotten i mitt skrivande ett tag kan jag nämna lite om min stora hobby: fotografering. Jag började lite smått med fotografering vintern 2004 och idag är jag inne på min 3:e kamera: Nikon D40x. Jag älskar att fotografera, speciellt naturbilder. Att få credit för sina bilder i form av positiva kommentarer gör verkligen att man vill forsätta utvecka sitt fotograferande. Jag kan inte säga att jag är särskilt konstnärlig av mig (haha), men fotografering är en utav de få konst-stycken jag behärskan något så när. Här på bloggen har jag tänkt mig att lägga ut bilder lite då och då allt eftersom jag får lyckade exponeringar. Samtidigt kommer jag troligtvis skriva mycket om mitt friidrottande och annat (förhoppningsvis) intressant  som händer i mitt liv.

För att sammanfatta resten av mig själv lite snabbt så kan nämnas att jag är en 17-årig singel från Bollnäs som går det naturvetenskapliga programmet på Torsbergsgymnasiet, Bollnäs. Jag gillar inte direkt skolan, men måste säga att den senaste tiden flutit på rätt okej, trots min rätt värdelösa klass. Det är iaf en klass med kontraster och jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer nämna den och vad som händer i skolan lite då och då här i min blogg.

Jadu, vad finns det mer att säga? Jag kommer inte på något för tillfället, så är det något kan ni kontakata mig via msn på adressen: [email protected] eller på Bilddagboken där jag är aktiv som FriidrottFTW (som jag nämnde i mitt senaste inlägg). (Är även inaktiv på Lunar som Becke_91, haha)



När jag ändå håller på att skriva en massa kan jag nämna lite kort om min dag:
Dagen började med att jag vann med 0-1 borta i min och polarna i klassens Xperteleven-liga som de övertalat mig att gå med i. Fett skön vinst idag då jag spöade en erfaren manager.

Efter det började jag med årets julstädning. Helt sjukt vad stökigt och dammigt mitt rum var, haha! Jag fick avbryta städningen klockan tre för att åka på träning och träna 1.5 h, förövrigt första häckpasset sedan augusti och första gången jag provade på metershäckarna. Jag fixade det hyfsat med fullt avstånd på första försöket så det ska nog lösa sig till innesäsongens tävlingsstart.

Kom hem och städade klart, slog in de sista julklapparna, så nu väntar jag bara på julafton! Ska bli mycket roligt :)

Hoppas jag inte tråkade ut er allt för mycket nu, lär inte bli så här långa inlägg nå mer, men nu vet ni förhoppningsvis iaf lite mer om mig.

// Bäcke





Geting på blomma,

© Bäcke


Första seriösa inlägget ^^

Ja, jag får väl ta och skriva några rader också kanske.
Jag har nu suttit i över en timme och försökt fixa en massa inställningar här på bloggen, jag fattar inte varför det måste vara så avancerat? >.< Som tur var hjälpte Abulu (www.mattiasabulu.blogg.se) mig så en del saker har jag fått på plats iaf. Det som inte funkade var att fixa en egen bild som header, vet inte varför det inte fungerade, är det någon som vet det får ni gära delge er av kunskapen :P.

En kort presentation av mig ser ni här till vänster och är det något annat ni undrar över så är det bara att fråga, eller eventuellt adda mig på msn på [email protected]

Andra ställen på Internet som jag är aktiv är Bilddagboken där jag heter FriidrottFTW, besök gärna min bdb och kommentera bilderna. Speciellt kommentarer i mitt naturbilds-album blir jag glad för :)

Det var väl det jag kom på att skriva om nu, ingen idé att berätta vad som hänt idag (igår) eller något, orkar inte det nu. Men jag ska iaf försöka att uppdatera min blogg lite då och då med olika händelser ur mitt liv, troligtvis lär det bli mycket friidrott och publicering av många bilder som jag fotograferat själv. Hoppas ni komemr uppskatta det och bevaka min blogg!

Ha det bra  // Bäcke

Test

Provar att publicera ett inlägg i min nya blogg nu - få se hur det går ;)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0