Tung dag

Jag blir bara så deprimerad. Jag tränar och tränar, det känns bättre och bättre, under hösten kände jag att jag aldrig varit bättre, att jag gick en grym säsong till mötes. Tyvärr har jag hittills haft fel. Jag vet inte om jag helt enkelt inte är tillräckligt bra, om jag bara inte hittat formen än utan fortfarande är lite nertränad eller om det helt enkelt hänger på det psykiska, alltså att felet "sitter i huvudet".
Idag hade jag tävling - Bollnäs-Spelen i Höghammarhallen, Bollnäs. Första gren var 60 meter häck och jag sprang för första gången på 100.0 cm häckarna och det var även nya (senior-)avstånd.
Jag har bara tränat fyra stycken häckpass under hela vintern och hösten, varav två har varit på nya häckhöjden och avstånden. I torsdags tränade jag på nya häckhöjden och avstånden, vilket jag tror jag nämnde.
Hur som helst så fick jag en grym start, bland de bästa jag fått. Efter första häcken skymtade jag inte ens Martin Kallur och Henrik Brus i ögonvrån. I huvudet flög tanken "Wow, jag fixar ju verkligen den nya höjden och de nya avstånden! Det här kommer bli en grym tid och jag kommer vinna!". Tyvärr slog jag i andrahäcken kraftigt, jag tappade rytm och balans. Båda två kom om mig och jag låg 3:a. Fortsatte loppet i samma stil genom att slå i restrerande 3 häckar. Efter målgången kunde jag konstatera följande: Jag sprang 43/100 segare i det här loppet än vad jag sprang förra säsongen (dock med lägre häckar och kortare avstånd emellan dem) och fick den pinsamma tiden 9.03. Jag kunde också konstatera att jag hade ett stort mörklila blåmärke på foten/smalbenet.
Missnöjd med häckloppet alltså.
Trots att jag var lite småsjuk bestämde jag mig för att springa 60 m slätt också. Jag fick rätt bra start, kändes riktigt bra tekniskt - ändå blev sluttiden 7.60, vilket är tangerat pers, men ville en bra bit under 7.60 så jag är icke nöjd där heller.

Nää, nu har jag varit väldigt negativ i det här inlägget, men jag var tvungen att skriva av mig lite om hur jag känner det.
Nu ska jag lägga händelserna hittills den här säsongen bakom mig och bara fokusera framåt. Nästa söndag är en sjukt viktig dag då jag hoppar mot mycket kvalificerat motstånd i Sätra på Raka Spåret. Då kommer bl.a Yannick Tregaro att vara där och titta och filma!
Hoppas verkligen att det kan lossna lite då, sedan har jag 4 veckor på mig fram till IJSM i Göteborg...och DÅ! DÅ ska jag ge ALLT!

Btw, Team Hanna och Bollnäs vann körslaget! Woho! Bollnäs, Bollnäs, Bollnäs! <3

Ha en skön fortsättning på helgen, nu ska jag lira CS med polarna,
// Bäcke

Hemma

Hejhej!

Inte skrivit här på två dagar nu.
Vad har hänt då?
Inte ett skit i princip. Mitt liv suger nu, tycker jag. Allt enligt samma dryga schema - vakna tidigt, få damp på klockan, äta fruost framför tv:n, klä på sig, borsta tänderna mm, cykla till skolan, tråka i skolan, hem, sitta vid datorn, träna, duscha mm, äta, plugga, se på film, lägga sig.
Det är min dag om och om och om igen. Skolan gör verkligen att man tvingas ha ett inrutat och tråkigt liv. Idag slutade jag 12.00 som vanligt. Jag har inte scannat in mitt nya schema än, så jag kan inte visa er det, men det är i princip som mitt gamla fast lite sämre, hehe.

Idag hade jag första Programmeringslektionen. Det verkar väl helt okej, sjukt liten klass, så det är skönt. Fast vad man någonsin kommer behöva kursen till är en gåta, men, men...

Tyvärr (p.g.a att allt ser likadant ut varje dag antar jag) så tappar jag läsare i bloggen, vilket är mycket tråkigt. Ett tag hade jag iaf 30-40 läsare om dagen (rekord = 43), nu är det max tio. Tråkigt, men sant. Vad jag ska göra för att få tillbaka er läsare vet jag inte, men jag blir väldigt glad om ni på nått sätt kunde hjäpa mig att reklamera min blogg.

I går stod jag över träningen eftersom jag hade ont i halsen, idag har jag väl inte så ont i halsen, men jag hostar hela tiden, tror dock jag ändå försöker mig på att träna lugnt, det är ju trots allt Bollnäs-Spelen i Höghammarhallen i helgen och jag är totalt ur form och oförberdd. Kommer troligtvis göra mitt första häcklopp på 100 cm häckarna med senioravstånden. Tränat två pass med nya avstånden och ett (lite smått oseriöst) pass på nya häckhöjden, så hur det kommer gå är en gåta...

Igår var jag ute i skogen och fotograferade, helt underbart var det, och tyst. Tyvärr dog mitt batteri efter 104 bilder. Lägger inte upp någon bild här nu eftersom jag inte riktigt kollat igenom dem och fixat några av dem än. Men i sinnom tid, i sinnom tid...

// Bäcke

Lite kort

Tjao!

Det blir ett kort inlägg i kväll. Jag är så trött så jag måste lägga mig,och idag har det hänt en hel del så jag orkar inte skriva allt.

Sammanfattar det lite kort:

* Bråk på fysiken, jag bryr mig inte så mycket, men alla är sur på Lenny så det blir lärarsnack och skit nu, men jag ska försöka hålla mig utan för, jag tycker faktiskt synd om honom.

* Första vinsten i Planis (min mattelärare) liga på Xpert idag. 3-0 hemma mot det rutnierade Mancherster City (Niklas Prytz), möter samma manager förövrigt i Jerkers liga i morgon på hemmaplan där jag kommer förnedra honom.

*Tränade idag, ont i höften, inte lite heller, smärtan kom i torsdags, var nästan borta idag, sedan på träningen kom den igen, oroväckande och olycksbådande är vad det är...

* Som ni vet så lirade jag och friidrottarna Guitar Hero World Tour i lördags. Vi filmade en massa (förutom att ta kort) och nu har min käre vän Joel slängt i hop ett klipp på mig när jag sjunger Living on a prayer och lagt upp på YouTube.
Min röst var helt förstörd redan före och de extremt höga tonerna gjorde det inte lättare, så jag vill bara informera er om att jag sjunger mycket bättre egentligen, hehe.
Se och njut! - http://www.youtube.com/watch?v=KZcsbKPJnYM
(tyvärr har jag inte läst om hur man lägger upp youtube-klipp på bloggen än, och jag orkar inte göra det heller, så det är bara att klicka på länken och njuta!)

Nu ska jag ta och lägga mig,
// Bäcke


Jag sjunger Living on a prayer.

GHWT!

Från klockan 13.30 till klockan 01.00 var jag hemma hos Emil och spelade Guitar Hero World Tour igår! :D
Så sjukt kul det var! Deltagarna var jag, Joel, Pekke, Andreas, Emil, Björn, Johan, och Ekan kom en stund på slutet.
Det var första gången jag spelade GHWT och jag hade enormt roligt. Nu spelade vi visserligen inte hela tiden utan gjorde två avbrott. Första avbrottet var när vi skulle hämta Johan på stationen i Bollnäs. Ingen förstod varför vi skulle hämta honom där eftersom han bor i Bollnäs och ringde mig från sin hemtelefon och bad att få bli hämtad. Hur som helst tog jag, Emil och Andreas bilen dit för att hämta honom. När vi kom dit kom tåget precis in till stationen. Vi satt och väntade och väntade, sedan slog det mig plötsligt..."HAHAHA, Johan tror att du fortfarande bor i Arbrå så han har tagit tåget dit!", sa jag till Emil. Efter att vi garvat ett tag så ringde jag honom och självklart var han påväg till Arbrå. Så vi fick helt enkelt åka dit och hämta honom. Det som verkligen gjorde Johan till åtlöje h'r var det faktum att han hämtat Emil i hans lägenhet (som han bott i i något år) senast i söndags då de skulle till Västerås. Haha, vi fick oss ett gott skratt iaf.
När vi kom tillbaka hade alla kommit så vi spelade och spelade. Jag ägnade mig mest åt micken och trummorna. Jag är fruktansvärt dålig på att korrdinera fingerrörelser mm, men, men. Det var dessutom sjukt svårt att hålla ut tonerna i vissa låtar så min hals var bokstavligen helt förstörd efter bara någon timme. Vid 8 gick vi till HG för att käka pizza. Jag beställde in deras underbara Kyckling-Curry-pizza, men kände tyvärr knappt smaken eftersom jag ätit så mycket godis, hehe.
Vi spelade sedan ytterligare någon timme, men hann tyvärr inte helt varva "karriär" på spelet innan Joels buss kom och alla drog hem.
Efter det återstod bara min cykeltur hem som var fruktansvärt jobbig då det låg över en decimeter nysnö på alla gator så cykeln bara slirade hit och dit och fastnade i drivorna.
En sinnessjukt rolig dag/kväll var det iaf och jag gör gärna om det fler gånger inom en snar framtid!

Förövrigt är Team Hanna och Bollnäs i Final i Körslaget! Rösta, rösta, rösta på Team Hanna nästa lördag i finalen!

Nu ska jag göra lite matte inför i morgondagen,
// Bäcke


Joel och Johan in action,
© Bäcke

Fredag

Tralala, det är fredag, vilket innebär helg!

Idag hade jag fysikprov. Man blir ju bara så besviken på vår lärare; vi får ca 1.5-2 veckor på oss på hela kapitlet, varav han går igenom elektronikens historia den hela första veckan som man inte orkar lyssna på. Sedan visar han några få upg. på tavlan och ger oss ett papper som vi ska plugga in.
I princip ingenting från pappret kommer på provet, provet består av endast 3 frågor (så det gäller att inte faila på nån) som bara är vanliga kopplingsscheman utan någonting ifyllt i princip :S Och vi fick inte skriva nå uträkningar eller något på separat papper heller, så allt var bara fail. Jag frågade honom när jag lämnade in provet om det här skulle sabba mina betyg, han kollade igenom lite snabbt och sa att jag verkade ha rätt på allt utom sista, så det var ju bra iaf, vi får hoppas att han inte såg fel! Hoppas jag får MVG i slutbetyg.
Det som är dåligt då man inte har nå uträkningar är att då kan ju inte läraren se om man tänkt rätt och bara skrivit fel eller om man gjort nästan rätt osv, osv.
Aja, vi har fortfarande inte fått tillbaka provet vi gjorde i fysik före jul så det lär väl dröja ett tag med det här också.........

...annars blir det bara en chillkväll: dator, film, godis typ, hihi.

Dagen har i princip bara bestått av provet (förutom gym, biologi och oavgjord match på Xperteleven.se på bortaplan mot Hazze...nu blir det några - förhoppningsvis - lätt matcher framöver...ligger 4:a nu, men än är det inte försent!).

Förresten, i morgon blir en rolig dag för då ska jag, Pekke, Emil, Joel, Johan, Björn och Andreas nöta Guitar Hero World Tour, och lite annat smått och gott, hemma hos Emil i hans lägenhet! :D

Ha ett grymt skön helg folket,
// Bäcke

Kemiprov och jobbansökan

Först vill jag bara rekommendera en film: The Day The Earth Stood Still [1951]. Alltså inte den nya verisionen från 2008 (har visserligen inte tankat och sett den än) utan orginalverisionen från 1951! En svartvit, lugn film som verkligen har sin egen charm! Man kan inte annat än skratta - eller snarare skaka lite lätt på huvudet och le - när man ser de fruktansvärt fula och icke verklighetstrogna specialeffekterna. Trots bristen på verklighetsanknytning och snygga effekter är filmen ändå grymt skön. Jag kan inte påstå att det händer särskilt mycket, men språket och synen på världen och allt annat har verkligen en speciell charm! Så är ni sugna på lite nostalgi utöver det vanliga kan jag inte göra annat än att rekommendera aXXo's torrent "The Day The Earth Stood Still [1951]".



Idag har jag haft kemiprov, jag vet faktiskt inte hur det gick. Jag har pluggat lite smått varje kväll ett tag nu, då det här var mitt sista prov Kemi A och jag verkligen ville prestera. Sen i går när jag skulle göra min sista kraftanstängning i Kemi A så hade jag glömt väskan med böckerna i bilen, vilken min mor hade på styrelsemöte. Så då blev det att se film (se ovan) istället, hehe.
Provet bestod dels av 9 stycken A-D frågor som faktiskt var riktigt svåra, hoppas bara att jag lottat in något rätt, dels av 6 räkneuppgifter om molvolym mm. På fråga 12 fick jag panik då jag helt plötsligt glömde bort hur man räknade med mol mm, så jag gjorde flera olika uträkningar och kryssade lite hit och dit över olika uträkningar, så det blev väldigt kladdigt.
Hoppas verkligen på ett bra betyg iaf, vill inte att hon ska sänka mig från MVG till VG (låg på MVG i Kemi A inför provet).


Igår på tränignen började vi prata sommajobb. Jag har aldrig sommarjobbat förrut, men inser att jag är tvungen i år. Hur som helst så kom jag på att Hansa, min tränare, nämnt något om att hans "underanställda chef" på gymmet brukar ha platser lediga. Så jag frågade honom om nummret igår och idag ringde jag dit. Jag var den första ansökande för i år så hon sa att jag skulle skicka ett mail till henne. Jag gjorde det och fick till svar att hon skulle spara det tills det att de skulle planera sommaren. Så det ser onekligen bra ut på jobbfronten. Hansa, som är fritidschef i Bollnäs kommun, sa att han trodde han satt minimilönen till 90 kr/timmen, så det blir i så fall vad jag kommer tjäna!

Nu ska jag ta och läsa igenom fysiken (som jag inte gjort en ända gång hittills) eftersom vi har fysikprov i morgon på el-lära. Även det det sista provet i kursen. Nästa vecka börjar Fysik B...hoppas på MVG på det här provet nu, då tror jag det kan finnas chans att få det i slutbetyg, då jag låg på "minst VG" innan.

// Bäcke


Nintendoeyes, oredigerad.

Hej igen!

Hejhej!

Får väl börja med att ursäkta mig för att jag inte skrivit i bloggen på två dagar. Jag har haft fullt upp och helt enkelt inte hunnit.

Jag skrev nyss lite kort om tävlingen i Västerås i min träningsdagbok på Friidrottsforum, så i stället för att skriva en ny recension kopierar jag in min text här:

"Först 60 m, missnöjd, tiden blev 7.65, men det kändes som om jag hade mycket mer att ge, vet inte riktigt varför jag inte fick ut det. Bra start och allting...

Sedan tresteg, jag kände att jag var tvungen att prova hoppa trots fotproblemen för att se om det var en engångsföretéelse eller inte. Det blev ett positivt gensvar angående fötterna. De besvärade mig i princip ingeting. Tyvärr funkade inte tekniken denna dag något vidare. Jag får helt enkelt träna på mer. Resultatet blev 13.08, över skamgränsen 13 meter iaf. Jag ser ändå positivt på det hela. Anledningen att resultaten inte infann sig beror troligtvis på att jag var fullt koncentrerad på fötterna. Jag är inte orolig inför den fortsatta säsongen, jag har på känn att resultaten kommer komma efter hand. Nästa trestegstävling blir Raka Spåret i Sätra den 8 februari (nästa tävling Bollnässpelen 31 jan i Höghammarhallen, Bollnäs). Då vill jag gärna göra en riktigt bra tävling då jag dels möter mycket kvalificerat motstånd i form av de bästa i min ålderklass och många bra seniorer också, dels så kommer trestegs-GUA vara på plats för att filma...så man vill ju inte skämma ut sig ;)"

Är ni intresserade och vill läsa min träningsdagbok så kan ni göra det här på länken:
http://www.friidrottsforum.se/forum/viewtopic.php?f=19&t=76&start=300
(Länkar till den sista sidan där de senaste inläggen ligger)


Ett litet förtydligande är att "GUA" står för Grenutvecklingsansvarig, och det är 3 stycken på Svenska Friidrottsförbundet som jobbar som det. Jag tvivlar på att ni känner till 2 av dem, men den 3:e bör några av er i alla fall känna till: Yannick Tregaro; tränare för Christian Olsson, Emma Green och för Kajsa Bergqvist på slutet av hennes aktiva karriär.

Som jag nämnde i den sista meningen så vill jag verkligen inte "skämma ut mig nu". Det är nästan så man är lite nervös inför vad som komma skall. Dels för att jag vill hoppa bra i motståndet och dels för att jag verkligen vill förtjäna min plats i Svenska Friidrottsförbundets Landslagsuppföljning. Ytterligare en sak som är av största vikt är att jag verkligen behöver självförtroendet i tresteg nu. Hoppar jag riktigt bra på Raka Spåret i Sätra, Stockholm så hoppar jag Senior-ISM här i Bollnäs. Gör jag det inte lägger jag all vikt vid att satsa mot IJSM i Göteborg en vecka senare.
Så nästa trestegstävling infaller om 3 veckor, sedan är det antingen 3 veckor till nästa, eller 4, beroende på om jag väljer att hoppa i Bollnäs eller inte.



Annars har det inte hänt mycket sedan jag skrev sist. Jag längtar som en galning till att ta körkort nu när de flesta av mina kompisar i klassen fyller 18 år (själv fyller jag 28:e aug). Jag fick iaf leka lite med ISM-bilden som vi åkte ner med till Västerås, när vi kom tbx till mabi-parkeringen igen - fint tryck var det i den! (; 

Förresten, jag spelade oavgjort mot Jerker borta idag på Xperteleven, så nu ligger jag 2:a i serien, 3 poäng upp till 1:a-platsen, 1 poäng ner till 3:e. Nästa match möter jag Hazze, det blir tufft!

// Bäcke

Tävling i morgon

I morgon klockan 06.45 bär det av till Västerås för att tävla i Inlagda Gurkspelen. Först har jag 60 m kl 11.45, därefter blir det allt eller inget på tresteget klockan 14.00. Som jag skrivit i bloggen förr så har jag problem med fötterna, kan jag inte hoppa i morgon vet jag inte riktigt vad jag tar mig till, isf är det nog ingen idé med resten av innesäsongen, men det kommer gå bra - det SKA gå bra! Motståndet kan man inte klaga på, det är jag och 3 till från min landslagsuppföljningsgrupp. Sedan är det Emil från klubben och några till. Dessutom är jag (och en till) yngst. Jag är -91:a, de flesta i morgon är typ -87 - -89 eller något sådant.
Det är inte utan att man är lite nervös, eller snarare orolig, inför morgondagen. Det får bära eller brista i tresteget, hoppas verkligen på att det blir det första alternativet. Känner jag inte smärta vet jag att det kommer bli långt, väldigt långt. Ytterligare något jag är lite orolig för är det psykiska. När jag springer mot plankan förutsätter jag att jag kommer få känna smärta i hoppet, vilket medför att tekniken failar o.s.v. Så i morgon gäller det verkligen att tänka positivt. Trots att det här egentligen bara är en tävling i mängden och inte speciellt viktig så känner jag ändå att det här är "nykeln" till den fortsatta säsongen. Så i morgon ska det hoppas bra!

Idag gick jag som sagt i skolan. Grymt trött från gårdagen, men det var ändå rätt okej, vi pratade och chillade i princip bara. Och måndagen är ju fri, så det var lätt värt det.

Nu ska jag packa klart inför morgondagen, sedan ska jag slappna av (och ev. somna? - sjukt trött) med en film. Ska försöka se när Bollnäs sjunger i körslaget också - rösta på Team Hanna!

// Bäcke

skola på en lördag :O

Det är sant! I morgon, lördag ska vi gå i skolan! Som tur är är det inte så farligt som det låter - jag och en 1/3 av klassen ska genom föra ett fysiklabb (som vi gjort förr) mellan kl 11.00-12.30. För det får vi i utbyte vara lediga hela måndagen, så det är nice. Det som är lite synd är att jag börjar kl 11, så någon sovmorgon blir inte av tyvärr. Den andra fysik-gruppen börjar 1, så de får 3 sovmorgnar denna helg. Jag kanske ska nämna anledningen till varför vi går i skolan på en lördag; det är nämnligen så att det är "Öppet Hus" för vem som helst som kan gå runt och kolla på de olika programmen "in action", så hela skolan går alltså någon h i skolan i morgon.
Nu är det väldigt tur att vi får måndagen ledig, eftersom det bär av till Västerås för mig klockan 06.45 på söndag och jag lär inte vara hemma förrns vid 9, så det blir en långdag, därav skönt med sovmorgon och ledigt på måndag.

I går (inte lagt mig än så det är ju typ som idag...) blev för övrigt faktiskt den första dagen sedan jag fixade blogg som jag inte skrev i den, en bra trend bruten. Men, men. Det var av en god orsak som den bröts - jag spenderade hela kvällen (~21.00-00.30) hos min kompis Henrik Aasa där det var "pokerfest". Jag har inte spelat poker irl sedan april 2007, trots det  vann jag hela alltet och tog hem den abnormala summan av 80 riksdaler, hähä.
Kvällen tycker jag iag blev både lyckad och rolig, gör gärna om det. Det var jag, Henke och Peppz från klassen, sedan var det en massa NV06:or också.

Nu ska jag ta å glida ner i sängen och läsa en tidning eller en bok innan jag blir tvungen att sova för att vakna upp till morgondagens strpatser.

 - Edit - Jag vann med 2-0 på hemmaplan idag mot Jerker på Xpert, han blev skitsur, haha! Så nu ligger jag 2:a i serien, endast en poäng från serieledning. Jerker tyckte jag var den sämsta managern i ligan som bara spelade på tur. Aja, en åsik är alltid en åsik, HAHA! Nästa match blir mot Jerker på bortaplan, ett riktigt tufft möte, tar jag hem det, eller iaf spelar oavgjort, ser der bra ut...nu har vi exakt spelat halva serien, så nu vänder den. - Edit -

// Bäcke


Hade inget att göra ett tag, så jag passade på att tatuerade mig i PS,

© Bäcke


Grattis Hazze, 18 år!

Heej!

Dagen får betecknas som en fet chilldag - jag gick i skolan mellan 08.00-10.00. Efter det stannade jag en timme i skolan för att umgås med polarna lite ocyh käka pankaka kl 11.00 (hemma hade jag ändå inget bättre för mig än att sitta vid datorn). Jag måste säga att vi verkligen har kul på våra raster. Idag skulle vi spela "skåpstennis" med en tennisboll som man slår över skåpen. Tyvärr aggrade vaktmästaren, så då kom vi på att vi i stället kunde köra prick (eller vägg som de andra kallar det) med tennisbollen i korridoren :D. Ända problemet var att det var folk som gick förbi där, så en gång sköt min kompis en tjej i huvudet, HAHA! Aja, hur som helst så käkade jag, och drog sedan hem, var hemma en stund efter 12.00. Väl hemma satt jag ett bra tag vid datorn och letade bokstavligen igenom alla tänkbara mappar och bläddrade igenom ALLA (ca 2000) bilder för att leta efter lite "nostalgibilder" från tiden då jag umgicks med de som bor här i mitt område, som jag nu sällan träffar. Jag började att leta igenom drygt 1000 bilder i går och forsatte idag med ytterligare runt 1000 filer. Jag kom efter många om och men upp i en ca 274 MB stor mapp. Jag tycker det är mycket roligt att se de gamla bilderna, printsen och videofilmerna. Haha, jag bara satt och log då jag såg en "film" jag och min kompis gjorde då vi gick i 7:an...och vilka kläder jag använde! Wannabe hiphopare? xD
Efter att ha organiserat bilder och varit nostalgisk i åtskilliga timmar åkte jag på träning. En kul och givande träning tycker jag. Det var sprint och hopp blandat - underbart!

Ja, det var min dag, ganska kul dag om jag får säga det själv.
Till sist vill jag bara (för typ 100:e gången idag) önska min kompis Hazze (Andreas Hans-Ers) Grattis på 18-årsdagen! :D

// Bäcke

 
Ett smakprov på lite smått nostalgiska, och sjukt roliga, bilder (början av 2005).

Ytterligare en dag till handlingarna

Skoldagen kändes lång och jobbig. Gick 08.00-15.00. Träningen idag var inställd då vi egentligen skulle haft nån värdelös kostrådgivning med Idrottsgymnasiet. Istället blir den kl 08.00 nu på fredag då jag egentligen börjar 10.30, så det suger. Planen var att gymma idag i stället för på fredag då dagens vanliga träning inte blev av, men jag valde att vila idag och gymma på fredag istället. Hoppas bara inte jag får träningsverk inför söndagen.
Vi fick reda på vart vi ligger betygsmässigt i biologin idag, inte riktigt vad jag väntat mig. Att jag låg på VG misstänkte jag, men att det verkade i princip kört att få MVG trodde jag inte, så det gör mig besviken. Det verkar iaf omöjligt att få MVG då jag tror det bara var Bredan i hela klassen som låg på MVG...
Förövrigt frågade jag fysikläraren i förbifarten vad jag låg på: Minst VG, så jag hoppas innerligt på ett MVG där. Får jag MVG i fysik kommer jag ha höjt det sedan grundskolan, och får jag VG i biologi blir det det första ämne jag får sämre betyg i på gymnasiet än i 9:an (jämför dock inte Matte C med matten i 9:an - Tetra A)

P.S I morgon går jag i skolan 08.00-10.00! D.S

Det var dagen i korthet, ha det bra nu,
// Bäcke

Dagen

Tja

Blir ett kort inlägg idag.
Inte hänt så mycket. Mötte Hazze (Simeå BK) på Xperteleven, vann med 1-0 hemma. Ligger 4:a i tabellen nu. Samma poäng och målskillnad som 3:an. 3 poäng upp till serieledning. Jag måste säga att det faktiskt är rätt kul med Xpert då man spelar med polarna, och att spöa dem då det är första laget jag någonsin har är underbart :D.
Fixade äver V.I.P idag (3 månaders) för 85 kr för att kunna delta i min mattelärares V.I.P-liga! De flesta på Torsbergsgymnasiet med V.I.P kommer spela där. Sen så är det ju bra fjäsk att gå med i lärarens liga också när han vill det, haha ;)

Såg nyss Green Street Hooligans (jag vet att jag är lite efter med vissa filmer, hehe). Så sjukt bra film! Rekommenderar den verkligen, lite sorlig, men, men.

Nej, nu ska jag ta å sova snart, efter att jag läst lite kemi och plockat ihop träningskläderna och idrottskläderna inför morgondagen.

Cya,
// Bäcke

skola, träning, mm

Go' kväll, kära läsare.

Först och främst vill jag bara uppmärksamma er om det faktum att det inte är förbjudet att kommentera. Jag blir glad för varje liten kommentar, så kommentera på bara! En sak till är att jag har väldigt få besökare i min blogg för tillfället. Är den tråkig? Ful design? Ointressant läsning? Vad det än är så är ni välkommen att komma med tips och råd eller säga vad det är som är fel. Det uppskattas också starkt om ni kan länka min blogg på er blogg eller på annat sätt reklamera den. Att prenumerra på min blogg är inte fel det heller.

Jaja, nu har jag tagit upp lite om det. Dagen har sett rätt vanlig ut. I Skolan började vi med Matte D, vilket nog kommer vålla vissa problem framöver, jag är fortfarande besviken över mitt VG men jag SKA får MVG i Matte D, så är det bara. På engelskan idag skrev vi ett brev basserat på innehållet från filmen "Emma" som i sin tur är basserad på romanen "Emma" av Jane Austin. Skriva tycker jag är helt okej, nu hade vi visserligen väldigt lite tid på oss, men det funkade rätt bra ändå. Det skulle vara något slags kärleksbrev eller liknande, så jag skrev typ en kärleksbekännelse på en A4.

Än vet jag inte hur mitt nya schema kommer se ut (tror vi börjar med det nästnästa vecka), men det verkar som om jag får mycket softa torsdagar och fredagar - tors = ca 09.05 - 12.00, fre = ca 10.30 - 13.40 - medan mån-ons blir ungefär lika som förra terminen, dock lite tuffare, spec. måndagar som jag kommer gå 09.00-16.00 (går 10.05-16.00 nu). Mer om exakta detaljer kommer när jag vet hur det blir.

Ja, sen efter skolan tränade jag, det funkade bra, mer finns inte att säga. Lika kul som vanligt iaf. Idag var det sprint och styrka på programmet, i morgon blir det tresteg tror jag.

Nää, nu ska jag inte tråka ut er något mer för tillfället.

Ha det bra,
// Bäcke


Påfågelöga,

© Bäcke




 


Slödag

Idag har det inte hänt någonting, riktig tråkdag.
Vaknade vid halv 12, gick upp och satt mig i soffan. Det råkade vara Oceans thirteen på CanalPlus så jag såg den filmen (första gången!), den var mycket bra.

Efter det läste jag lite kemi eftersom vi snart har prov, sen har det inte hänt mycket. Blir väl kanske film lr nå snart, har inge bättre för mig. Sen i morgon blir det början på en hel skolvecka, jobbigt.

Aja, höres,
// Bäcke


Klockan 04.12 i Arbrå i våras, bilden tagen av Andreas...jag på bild.

Helg

Tja

Gårdagskvällen blev inte riktigt lika kul som förväntat. Det var nice före och så, men det var mindre folk än någonsin förr på Tranan ;O. Helt sjukt lite. Man är van att stöta på någon man känner vartannat steg, nu kände jag typ ingen och dansgolvet var inte ens fullt, så det var synd, det var inte ens trångt där inne. Vet inte riktigt varför det var så få människor där, det kanske beror på att det var ett sådant kort varsel efter lovet så informationen inte gick ut till alla? Eller var Bollnäs ungdomar bara väldigt nykter och icke festsugna denna fredag? Aja, det väl värt att gå dit iaf, bättre än att vara hemma vid datorn. Nästa gång hoppas jag verkligen det är packat (haha) med folk, så sjukt mycket roligare då! Juste, musiken var PINSAMT dålig den också. De körde typ nån "retrokväll" med typ dansband :S Men efter att jag och min kompis lämnade en lapp till DJ:n med texten "Nya låtar FFS!" så spelade han bra musik, haha.

Idag har jag varit i Öratjärn någon mil utanför Edsbyn och firat min fasters man som fyllde år. Fick så sjuk mycket mat så jag höll på att äta ihjäl mig, haha. Men nu är jag hungrig igen så jag sitter och äter lite mackor samtidigt som jag skriver, hehe.
Nä, nu ska jag gå och se lite på Körslaget och hoppas att Bollnäs håller sig kvar. Jag känner visserligen ingen i kören, men har haft spanska med en av dem och gått i parallell-klass med en annan ^^. Så det är väl värt att se iaf. Rösta gärna på Team Hanna från Bollnäs!

// Bäcke

Tranan!

Hello.

I kväll blir det Tranan! :) För er som inte vet vad det är för något så kan man väl beskriva det som typ Gymnasiefest på en nattklubb här i Bollnäs. Det brukar vara rätt bra drag där och det är oftast riktigt kul. Nice att träffa massa folk som man inte träffar så ofta å så.
Jag vet inte riktigt vad som händer före, men det blir nog att dra hem till en polare och chilla lite. Troligtvis kommer jag hem någon gång vid halv tre- tre i natt, så det känns lite segt att vi ska åka bort klockan 12 i morgon :P.
Bilder finns på Efterfesten.com efteråt om ni vill titta (sök på Torsbergstranan eller något...).

Det var vad som händer i kväll. Idag har jag tränat, vilket kändes/gick ovanligt bra tycker jag. Trots smärta i foten lyckades jag få till tekniken bättre än vanligt, så än är det inte tid att misströsta!

Skoldagen var fett chill, gjorde i princip ingenting. Vi har dock fått reda på att vi ska gå i skolan nästa lördag! ;O Som tur är är det inte så farligt som det låter. Hela skolan har en lektion nästa lördag då det är Öppet Hus för vem som helst som känner sig manad att komma. Jag kommer ha fysiklektion med labb mellan kl 11.00-12.30, det här kompenseras med att jag blir ledig hela nästkommande måndag, vilket är skönt eftersom jag kommer komma hem sent på söndagskvällen efter att ha tävlat i Västerås hela dagen. Det hade visserligen varit roligare att ha sin lektion med start 12.30 eftersom man då får en extra "fullständig" sovmorgon, men, men...
Btw, idag på rasten kom några av oss NV:are och några SP:are på ett svinkul kortspel, haha. Spelet saknar visserligen logik och bygger helt på tur. Men sjukt spännande och kul tidsfördriv var det iaf! :D Det är ingen idé att jag förklarar de oändliga och invecklade reglerna, eftersom ni skulle bara tycka de var så dumma, haha, men som sagt ett roligt tidsfördriv. Jag döpte spelet till Joker7.

Nu ska jag snart göra mig i ordning lite innan det är dags att dra till min kompis, vet inte om det blir nån fest, vi får se...chill blire nog iaf :)

Ha en bra helg,
// Bäcke


Jag, Alle och nån snubbe som heter Thomas lr nå förra Tranan :)

Back to Hell

Yezzz, yez, that's how it is - BACK TO THE HELLHOLE.

Skolan började ju idag som de flesta av er bör vara medvetna om. En riktigt skitdag för mig då jag efter att vi slutat gick och frågade min mattelärare hur det gått för mig på MVG-kvalité-provet och vad jag fick i Matte C-slutbetyg. Efter att ha stått och pratat säkert 20 minuter visade det sig att han ger mig VG i slutbetyg, det här p.g.a att jag bara samlat i hop två MVG-kvalité-poäng, då det behövdes tre. Det tredje hade jag precis missat på flera olika ställen. T.ex hade jag skrivit att varriationsbredden var 2 < x < 10 ist för 2 < x < 9, hade jags krivit det sistnämnda hade jag fått MVG i slutbetyg. Sedan hade jag ritat två korrekta tredejegradskurvor på en uppgift. Hade jag nöjt mig med dem hade jag kanske fått MVG-Kvalité på den...men nejdå, jag slängde ofc in en annan, icke liknande kurva, "utifall" vilket gav fel på uppgiften. Sedan så hade jag räknat med högsta värde som 9.9 och lägsta som 2...jag gjorde helt rätt i uträkningen, men glömde tyvärr att ta gånger 0.03 det sista jag gjorde då jag räknade ut värdet för x = 9.9...hade jag inte gjort det hade jag troligtvis fått MVG-kvalité också där. Så det var både slarv och otur som gav mig ett VG i Matte C. Det här skyller jag helt på att jag bara fick en dryg timme på mig på två feta MVG-uppgifter (2007 års nationella prov i Matte C), dessutom bestod den första frågan av 4 st uppgifter. Jag är iaf fruktansvärt besviken. Efter att ha haft MVG i matte hela 8:an, hela 9:an, MVG i Matte A, och MVG i Matte B, så får jag nu VG i Matte C. Det som också känns lite tråkigt är att de som jag vet att jag är bättre än får samma betyg som mig medan de som jag vet är lika bra som mig får MVG. Nu ska man väl kanske inte jämföra sina betyg med andra, men ni förstår nog vad jag menar.
Nu blir det här kanske väldigt osammanhängande för er som inte gjort provet, men jag orkar inte beskriva uppgifterna.
Väldigt besviken på mig själv är jag i alla fall, men Robert (min mattelärare) sa iaf att han trodde jag hade bra chans till MVG i Matte D ändå, som vi ska påbörja nu på måndag.

Jaa, det var väl det av vikt som hände under min första skoldag efter lovet. VERKLIGEN en positiv känsla man får inför fortsättningen...NOT...
Gäller bara att inte låta det här nederlaget sunka ner på nästa kurs, måste verkligen få MVG där, och sedan efter det har jag Matte E att fokusera på.

Hm, de senaste inläggen här i bloggen har varit rätt negativa måste jag säga, jag tror jag är inne i någon slags otursvåg nu. Jag ska på träning i kväll, jag tror jag ska försöka att ta mig ur otursvågen redan då.

Vi Höres,
// Bäcke


Öga,

© Bäcke


Sista dagen på jullovet

Jaha, så är det som rubriken antyder - sista dagen på jullovet. Det känns riktigt tungt, spec. att man mister friheten att lägga sig när man vill och gå upp när man vill, det är inte kul att ha regelbundna tider!
Appropå det så fick jag damp i morse. Jag gick och la mig kl 04.00 i natt och tänkte att jag verkligen skulle sova ut sista morgonen på lovet, när jag sovit i ca 2.5 h, då klockan var 06.45 är det någon som ringer på hustelefonen! Vem gör det liksom? Jag släpade mig upp till köket eftersom alla andra telefoner var urdragna, tyvärr hade vi glömt kökstelefonen som ligegr längs från mitt rum, men när jag kom fram hade det slutat ringa. Jag skakade seriöst av ilska när jag skulle lägga mig igen eftersom den sista ljuva jullovsmorgonen var förstörd. Det tog ca 1 h för mig att somna om, jag vaknade sedan vid halv 12.
Hur som helst fick jag reda på sedan att det var morsans kompis som ringt...men vem ringer till någon kl 06.45? Ofta jag skulle ringa till någons hem kl 03.00 bara för att jag är uppe då? Man kan väl inte förvänta sig att alla är vakna kl kvart i sju på morgonen på ett lov?
Aja, man får väl ta det som det kommer. I morgon får jag förhoppningsvis reda på mitt Mattte C-betyg som jag gjorde ett extraprov på innan jul för att få MVG i, jag hoppas verkligen jag lyckades!
I morgon går jag bara 09.00 - 12.00, så det är rätt chill (brukar egentligen gå 08.00 - 11.05 men, men...)

Nej, nu ska jag ta och avnjuta den sista fria tiden på 6 veckor med att se en film.
Ha det bra där ute och plugga lugnt haha ;)

// Bäcke

Tresteg och fötter

Anledningen till att jag lade upp den gamla summeringen var att jag hoppade tresteg idag. Tänkte att ni skulle få lite inblick i hur min sommar varit. Nu startade vintern precis som sommaren - ont i foten. Första hoppet kändes bra, runt 13.50 tror jag, tyvärr ca 2 cm övertramp. Andra hoppet hände någonting, jag fick en dålig isättning och slog upp min ledskada i vänsterfoten. Gick i princip inte att hoppa något mer efter det, stod över 4-5:e hoppet, slutresultatet blev pinsamma 12.80 (hoppade 13.00 vid samma tävling för ett år sedan) . Så nu får jag försöka nöta teknik och hoppas att jag genom en god teknik slipper smärta. Annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Nej, nu känner jag mig så deprimerad av att skriva det här.

Hoppas ni har det bra iaf,
// Bäcke

Sommaren -08

Hej.

Tänkte att jag kunde lägga upp en liten summering av friidrottssommaren -08 som jag skrev någon gång i september.


Summering av Friidrottssommaren 2008:


Efter att ha skjutit upp tävlingsstarten några gånger av olika anledningar så fick jag ändå en bra start på sprintsäsongen då jag sänkte mitt pers på 100 m med sex tiondelar till 11.88 (samma lopp som Andreas gjorde 11.01). Jag gjorde senare under sommaren 11.84. Därefter kom problemen med fötterna (hade haft dem sedan januari lite till och från) som skulle komma att bestå resten av sommaren 2008. Den mer "seriösa" tävlingsdebuten kom i Sollentuna på SAYO, lyckades inte gå under 15 sek på häcken. Tresteget gick värdelöst och jag hoppade 12.68 med svåra smärtor i fötterna. Vid den här punkten ansåg min tränare att det kanske var dags att ge upp tresteget för gott och satsa på häcken. Jag visste att är det någon gren jag har chansen i så är det tresteg, 110 m h kommer jag aldrig komma någon vart med. Jag var mycket besviken...Sommaren rullade på och fötterna förblev skadade. Efter att ha pratat med min tränare Hansa så uppsökte jag Bengt Ryhed, sjukgymnast. Det visade sig då att mina leder och ledkapslar var på väg att bli svårt inflamerade, vilket skulle leda till att jag inte skulle kunna hoppa tresteg något mer, kanske inte utöva andra grenar heller. Det jag då fick göra för att hindra denna process var att jag fick kyla fötterna med is efter varje träningspass och stå på ett ben vid tandborstning (haha :P) och äta Voltaren T. Efter någon vecka blev det här vardag.
På torsdagen samma vecka bar det av ner till Göteborg och Världsungdomsspelen. Extremt kul som vanligt, och speciellt trestegstävlingen blev en tävling med mersmak, jag hoppade 13.12 helt utan "taggning" mm. Det var då jag insåg att jag faktiskt skulle kunna fortsätta med tresteget! Under samma tävling sprang jag, vad som skulle komma att bli, mitt bästa 110 m h lopp någonsin på distansen med 91.4 cm höga häckar. Jag gjorde 14.86 och kom 6:a, bra tid, ändå djupt besviken då jag nästan ramlade på slutet. Jag förbättrade aldrig den tiden senare under sommaren.
Veckorna gick och smärtan i fötterna bestod, men när det blev dags för Valbo Games i slutet av juli så var jag smärtfri för första gången sedan i januari 2008. Jag kände mig i riktigt bra form...och nu lossnade det i tresteget - ÄNTLIGEN. Jag kom tvåa (efter dåvarande sverige-3:an) på 13.77w (13.52 godkänd i vind). Det var då jag insåg att den här sommaren kanske kunde bli bra trots allt.
Inför JSM var jag fett taggad, aldrig varit så taggad och målmedveten. Häcken på lördagen gick dåligt, jag gick i och för sig till final, men kom där 7:a på 14.97.
Tresteget gick riktigt bra. Utan att få den där riktiga fullträffen hoppade jag 13.89w (inget hopp i godkänd vind) och tog min första individuella medalj i ett rikstäckande mästerskap - brons. UNDERBART.
Sommarens trestegsresultat blev där med:
12.68
12.36 (ca halv ansats, motvind)
13.12
13.77w/13.52
13.89w

Därefter blev det bara ytterligare en tävling - Gunder Hägg-Spelen i Gävle, med väldigt få deltagare, och värdelösa resultat från min sida. 
Den första september fick jag ett mycket roligt besked då jag fick veta att jag blivit uttagen till Landslagsuppföljningen i Tresteg i Sätra 11-12 oktober 2008.  Extremt roligt att Andreas också blivit uttagen i längd så att vi åker ner tillsammans!
Till slut var det bara Skol-SM kvar. Jag blev sjuk söndagen innan, hann aldrig tillfriskna och missade Skol-SM, mest värdelösa helgen jag varit med om, inte kunde jag ta mig ner och titta heller, hur mycket jag än ville. Så det blev ett så dåligt slut på säsongen som möjligt.
Härnäst är det Castorama (utomhus) som gäller, visserligen del av utesäsongen det också, men så oseriöst så jag räknar det ej.

Sammanfattningsvis blir den här sommaren överlag dålig, men med några toppar så bra att det jämnar ut sig. Nu ser jag främst fram emot inomhussäsongen och träningsläger och uppföljning mm. Ska bli skitkul, för är det något jag insåg nu föregående helg, så är det att jag verkligen ÄLSKAR friidrott, och jag klarar mig inte utan den, varken utan den eller mina träningskompisar - mina bästa vänner - och resten av er underbara friidrottsmänniskor ute i landet.
TACK!

(Nu blev det här inte någon kort sammanfattning direkt, men det är upp till er själva att läsa eller inte - kommentera gärna texten.)


// Tack för mig.


På edra platser, färdiga...,  

© Bäcke


IDM

Tävlat idag då. Var endast med på 60 m och det gick faktiskt rätt bra. Förra året sprang jag 60 m 5 ggr, resultaten blev då typ: 7.81, 7.79, 7.77, 7.77, 7.76 - alltså störande jämn nivå. Idag lossnade det dock lite. I försöken persade jag med 16 hundradelar på 7.60. Jag fick rätt hyfsad start, så det var lite ovanligt. I finalen var tyvärr starten som vanligt - värdelös. Jag spang på 7.66, men den tiden får jag nog vara rätt nöjd med ändå. Lite segt att ej gå under 7.60 (som jag satsade på), men jag får väl ta å vara nöjd ändå, I guess.
Tyvärr var det en sak som oroade mig lite idag...jag hade faktiskt rätt ont i höger baklår och befarade faktiskt att jag skulle dra baksidan. Det är nog den vanligaste friidrottsskadan, och skulle jag drabbas av den så är inomhussäsongen körd iaf. Jag strechade så gott jag kunde utan att det gick över, hoppas det inte känns i morgon då jag ska hoppa tresteg! Jag har varit lite otaggad inför tresteget, men nu spritter det i benen av förväntan! Jag kan inte sitta still, haha. Det brukar vara ett gott omen, så vi får hoppas på det bästa :)

Chilla lugnt,
// Bäcke

God kväll

Hej igen!

Det blir ett kort inlägg nu, det har inte bivit av att jag ägnat mig något åt bloggen i dag i princip.
jag har precis sett Transporter 2 och 3 efter att ha sett den första filmen i gårkväll. Tre riktigt bra filmer, lite överdrivet mycket action i bland...men ska det vara så ska det vara, som man brukar säga. Och för ovanlighetens skull så var faktiskt den tredje filmen bäst, tycker jag.

I morgon är det tävling, jag har 60 m kl 11.20 så jag måste upp vid 09.00, vilket betyder att jag måste komma i säng nu så snart som möjligt då jag vant mig att sova till 12 på dagarna nu under lovet.

Annars har det inte hänt något särskilt idag. jag har varit hemma och tagit det lugnt. Temperaturen har legat runt eller under -20 grader C hela dagen. Skönt tycker jag! Älskar vintern...Visserligen har jag hållt mig inne, men, men haha.

Det var allt för idag, hoppas ni har det bra,
// Bäcke

Träning och önskedrömmar

Tjao.

Idag tränade jag igen, helt underbart måste jag säga. Körde 3*3*60 m + 100 mage och 50 rygg. Jag önskar verkligen att jag kunde träna på heltid, kunna skita i skolan och allt annat och bara ägna sig åt det jag brinner för. Angående drömmar kommer vi in på rubriken. Önskedrömmar. Jag frågar mig ofta om man verkligen mår bra av att drömma? Folk säger ju att man ska kunna drömma och ha mål i livet. Självklart ska man ha mål i livet - vad annars ska man leva för? Men det där med önskedrömmar anser jag bara sänker ens själförtroende och självkänsla. Anledningen till att jag kom på att skriva om det här idag är att jag önskar av hela mitt hjärta, och alla andra kroppsdelar (haha), att jag var ekonomiskt oberoende. Tänk vilket liv man skulle ha! Resa som man ville, köpa vilka kameraprodukter man ville, köpa vilka kläder man ville, och slippa plugga och bara kunna träna! Först när man drömmer om det här blir man glad och tänker "tänk om det verkligen kommer hända" sen inser man att det inte kommer ske och då blir man bara deprimerad och tycker allt är värdelöst. En utav mina drömmar för tillfället är att få åka till USA. Någon gång i livet kommer jag väl förhoppningsvis att komma dit, men jag vill dit NU! Tyvärr verkar det inte ske...
Appropå drömmar och planer så pratade vi lite om det här idag på träningen. Joel (en utav mina bästa vänner, förövrigt Ungdomsfinnkampsvinnare på 300 m h i sommras) sa att han och hans kompis Johan planerar att åka till Australien och Nya Zeeland under sabbatsåret efter gymnasiet och fotografera och bara leva i någon månad. Iaf så frågade han om jag kände för att hänga med :D. Visserligen långt kvar till studenten och mycket pengar att samla ihop, men skulle det gå planenligt skulle det vara helt underbart! För att samla in pengar krävs sommarjobb, och har jag riktigt tur kan Joel eventuellt fixa det år mig och honom på Bollnäs Bagar'n i sommar, isf blir det till att jobba natt, vilket skulle vara helt perfekt.
För att följa önskedrömslinjen ytterligare lite så börjar jag märka att det mer och mer lutar åt journalistikhållet för mig efter gymnasiet. Tänk att först få jobb som journalist här i Bollnäs (sedan låter man drömmarna flyga iväg som vanligt) och sedan få jobb på t.ex Aftonbladet, vilket kan leda till frilansuppdrag i t.ex USA! Därav ska jag försöka få praktik på BollnäsNytt nästa år och en sista sak Joel erbjöd sig att försöka ordna var att jag kanske skulle kunna skriva artiklarna till hans frilandsbilder. Ett steg på väg till drömmen alltså. Även om jag inte vill drömma för mycket måste jag väl få drömma om ett steg i rätt riktning?
Hm, drömmar tål att tänkas på (haha)...

Slänger upp en radombild as usual (jag tror jag i fortsättningen kommer lägga upp miniatyrer i full upplösning, så ni ser bättre hur de verkligen ser ut om ni klickar på dem...förresten, är det någon som vet hur man änrar färg på "länk-ramarna" runt bilderna?),
// Bäcke


Insekt,

© Bäcke


Träning !

Tjaa !

Idag tränade jag äntligen för första gången sedan 23:e december! Underbart at få träna igen, dock dök det upp vissa orosmoln. Jag ska ju hoppa tresteg på tisdag och det kändes verkligen värdelös tungt idag :/. Men det blir väl automatiskt så när man istället för att träna i en vecka vräker i sig julmat, är uppe halva nätterna och sitter vid datorn 24/7. I morgon blir det träning igen, sedan är det dags för säsongsdebut! 60 m på måndagen och tresteg på tisdagen (ändrade dagar sedan jag senast nämnde det). Jag har redan gått igenom det lite här i bloggen så jag ska inte tråka ut er genom att dra det en gång till, men jag ser verkligen fram emot det :). Känns dock som om jag inte är riktigt redo än, men någon gång måste ju debuten komma. Både jag och min tränare har ändå höga förväntningar så vi får se hur det går. Jag tror det komemr gå finfint iaf, det brukar vara stor skillnad på träning och tävling för mig.

Annars har dagen (som vanligt) varit rätt händelselös. Jag vaknade vid tjugo över elva, gick upp och  satte mig framför tv:n, det slutade med att jag slötittade på "Natt på muséet", den är kanske lite barnslig, men jag gillar den!
När vi ändå pratar filmer så kan jag nämna att det blev en riktig filmkväll med mig själv igår. Först såg jag How To Lose Friends And Alienate People, den var lite småseg i början, men efter ett tag visade den sig vara en helt okej film, dock rätt förutsägbar, rekommenderar den i alla fall. Efter det såg jag, för fösta gången på åratal känns den som, en western. Appaloosa var namnet på filmen, den var måhända lite händelsefattig, men en skön film att koppla av till iaf.

Som ni märker ser jag mycket på filmer, så jag vill gärna ha så många filmtips som möjligt av er. Mina favoritgenrer är nog komedi och action. Actionthriller, actionkomedi och thriller funkar bra det också. Gillar dock inte drama och skräck så värst mycket, så gärna action- och komeditips!

För att inte inlägget ska se så enformigt och tråkigt ut lägger jag upp en bild också som jag tagit. För er 151 bevakare som följer mig på Bilddagboken är för tillfället bilderna inget nytt för er, anledningen är att jag inte haft tid att fotografera så mycket på sistone, men nya bilder kommer...i sinnom tid...

// Bäcke


Fullmoon,

© Bäcke


Inflikning

Hej igen,

Ska bara inflika en liten fråga: Vad gjorde Ni igår på Nyår? =)

Lägger upp några små egopics från -08 (6) - har man tråkigt så har man,
// Bäcke

    
     E    -    G    -    O    -    P    -    I    -    C    -    S,        Tatuerade mig i PS (a),

© Bäcke


Nyårsdagen

Godmorgon! ...eller, God eftermiddag kanske man säger vid den här tiden, hehe.

Nyårsnatten blev rätt underhållande ändå får jag säga. Det fick bli lite "cyber-umgänge" med polarna i Vent. Vi satt och lirade CS fram till kvart över tre på natten. Kände verkligen inte för att spela först, men vem kan motstå att spela med lätt onyktra kompisar och sedan sitta och konversera med minst sagt fullt folk? xD.
Det som var lite konstigt var att fast alla var rätt oseriösa så vann vi (för ovanlighetens skull) alla matcher! Ni som inte känner mig ska inte tro att jag är cs-nörd bara för att jag ägnade nyårsnatten till det. Nej, nej, där har ni fel, jag tycker bara det är kul att sitta å spela med kompisarna, jag är värdelös förövrigt.
Efter att ha spelat tre matcher tackade jag för mig och lade mig för att se på en film jag tankat - The House Bunny. Hade ingen aning om vad det var för film, visste bara att det var en komedi, men den var rätt hyfsad. Inte "American Pie-rolig" kanske, men den var helt okej, och kända skådespelare, så den dög för att se på sen-natten. I alla fall lade jag mig till slut vid 06.00. Tyvärr vakande jag redan vid 12-tiden, så jag är rätt trött nu.
Så där, nu vet ni exakt vad jag ägnat mig åt de senaste 12 timmarna, hehe.

En sak jag inte får glömma är att tacka Liene, som var så snäll att länka min blogg! Ni som kommit till min blogg via hennes länk är mer än välkommen att prenumerera på min blogg och kommentera. Lämna gärna en kommentar vad ni tycker om min blogg, mina bilder, mm. :), kolla dessutom gärna in mitt Naturbilds-albumBilddagboken, FriidrottFTW @ bdb.

// Bäcke


Länkad på Lienes blogg :)

- 2009 -

Ja, hur blev då min nyårsafton?
Den spenderades i princip helt vid datorn, tyvärr. Rätt värdelös kväll egentligen. Jag gjorde i princip ingenting, men på ett sätt var väl det skönt också. Jag gick ut på en promenad med föräldrarna och såg på OS-krönikan, så någonting fick jag gjort i alla fall. Under kvällen har jag suttit och tänkt på hur värdelöst allt är, men när jag nu tänkte summera kvällen vill jag ändå nästan använda positiva ord. Kvällen har knappast varit händelserik, den har varit rätt tråkig, men ändå helt okej får jag plötsligt för mig. Jag har ätit god mat och tagit det lugnt, det är väl helt okej ändå? Aja, det visar ju att åsikter kan skifta.
Hur som helst kommer det här inte bli något långt inlägg. Jag vill bara önska er alla ett Gott Nytt År (igen) och en God fortsättning. Hoppas år 2009 blir bra både för eran och min egen del!

Förresten, jag var ut 20-30 min efter 12-slaget ocg försökte fota några fyrverkerier. Det är extremt svårt då jag står ganska isolerad på tomten och inte vet vart de skjuter, och när jag väl ser raketerna har jag inte lång tid på mig att utföra exponeringen. Laddar iaf upp en bild om tre som jag lade i hop i Photoshop nyss :)

Var hälsad, år 2009,
// Bäcke


Fyrverkerier,

© Bäcke


RSS 2.0