ISM

Hej!

Vilken dag! Så kul! :D
Det var meningen att jag skulle hjälpa till lite med liverapporteringen samtidigt som jag fotograferade alla pallplatser. Jag fick en fotoväst och tänkte att jag kunde väl lika gärna ta lite fler bilder då jag ändå hade den, så jag gick runt på inneplan (med Joel) hela dagen och fotade! Det blev sammanlagt 470 bilder (ca) och jag är även hyfsat nöjd med de flesta. Det var riktigt roligt att få vandra runt fritt i hela hallen bland Sveriges bästa friidrottare. Perfekta fotomöjligheter dök upp hela tiden, dessutom konverserade jag en hel del med t.ex Hasse Sjögren också. Trevligt. Fotade alla pristagarna, men langade bara bilder till liverapporteringen, inget mer.

Ja, det finns inte särskillt mycket mer att berätta om dagen än att jag fotograferade en massa och att det var kul.
I morgon är jag reserv i vårt 4x200 m-stafettlag. Det verkar iaf som om jag slipper springa. Det skulle självklart vara en mycket rolig upplevelse att få vara med i laget, men med tanke på att jag varit sjuk (känner lite i halsen nu också...) och inte tränat något så är det för lagets bästa att Johan springer och jag önskar dem all lycka!
Hur som helst så kommer jag iaf värma upp med dem och vara redo utifall det oförutsägbara inträffar. Förövrigt kommer jag fotografera från halv elva till ett ca (stafetten går 15.10 - kom och titta!), jag kommer dock vara där redan vid 9-tiden tror jag.

Lägger upp två bilder från dagen, hoppas ni gillar dem.

// Bäcke

   
Johan Wissman           Linus Thörnblad
© Bäcke

ISM 2009

 


Sjuk

Haft hög feber sedan i måndags morse och därav inte orkat blogga. Idag känns det som om jag är på bättringsvägen iaf. Till helgen blir det roligt, då det är Senior-ISM i Höghammarhallen, Bollnäs!
Ska fatta mig kort idag och vill bara hälsa alla hjärtligt välkommna att titta då sveriges världsstjärnor och övriga elit tävlar om de ädla ISM-medaljerna i, enligt mig, sveriges bästa friidrottshall, Höghammarhallen!

Inträde:
Vuxna: 100 kr
7-16 år: 50 kr
0-7 år: Gratis

Välkommna!


// Bäcke





Poker!

I kväll (i går) har jag spelat poker hemma hos Johan! :)
Det var jag, Rezan, några NV3:or - André, Johan och Daniel, och eb samhällaren: Anthe.
Jag fick aldrig riktigt turen med mig, spelade hyfsat iaf. Insatsen var 50 kr/person, därefter fick alla rätt till ett återinköp á 50 kr då de åkt ut.
Spelat pågick i ca 3 timmar och vi höjde blindsen var 15:e minut.
Jag åkte ut näst först, varefter jag köpte in mig igen, åkte tyvärr ut näst först igen efter det, så jag blev av med 100 kr. Det värsta var att när jag gick All-in och åkte ut så var det på det absolut sista kortet, och exakt det kort Rezan behövde (Ess) kom upp!
Aja, kvällen var lätt värd 100 kr iaf. Vinnaren blev André som kammade hem 300 kr (efter att tvåan Rezan fick tillbaka sin andel på 50 kr och efter att man räknat bort Andrés totala insats på 100 kr).

Hoppas det kommer göras om, för roligt, och trevligt, var det.

Nu ska jag slötitta på någon film tror jag, hej då.

P.S Jag vann på hemmaplan mot FC Granberg med 4-0 idag, nu återstår endast en match i Jerkers liga - hemma mot Yalcin's Hjältar, då jag kommer förnedra dem och coach Yalchino_.

// Bäcke

1000 besökare!

Jag noterade nu att jag sedan den 25/12 2008 (skapade bloggen 19/12, så lägg till...43 besökare för den sammanlagda summan - har jag för mig) haft 1020 besökare!

Keep it up!

// Bäcke

Torsdag

Hej!

Inte skrivit på länge, anledningen är att jag inte känt för det, känt mig lite deprimerad över att friidrotten går så dåligt just nu, så jag har inte haft lust med någonting.
Men det ska det nog snart bli ändring på, för jag ska hoppa bättre, så är det bara.

Enda roliga som hänt sen senast är att (ingen bryr sig väl egentligen, men ändå) jag gått till ligafinal i cupen i Torsbergssvenskan på Xpert! hehe. Dessutom ligger jag tvåa i Jerkers liga med två omgångar kvar, tyvärr omöjligt att nå segerplatsen.

Vädret utanför är underbart nu, men jag har inget att göra utomhus för tillfället, så jag stannar och chillar inomhus i stället.
Idag hade jag förresten kemiprov. Första provet i Kemi B, det gick bra tror jag, kändes rätt lätt, men man ska väl inte säga för mycket antar jag...APPRÅPÅ KEMI FÖRRESTEN! Jag fick MVG i slutbetyg i Kemi A :D...efter många om och men kanske, men hon sa iaf att hon skulle sätta det på mig :).

Det var det gott folk, får se om jag lyckas uppbåda någon kraft och glädje att skriva i morgon också, om det kommer bli intressant är en annan femma...

Nu ska jag längta lite till sportlovet!,
// Bäcke

Ljusnan Cup

Tjatja.

Idag har det inte hänt mycket. Vaknade tidigt, såg lite på tv mm, kl 11 gjorde jag mig i ordning och åkte kl halv tolv till ishallen på Sävstaås IP för att fotografera mina kompisar då de spelade Ljusnan Cup i fotboll.
Det var rätt underhållande att kolla på, och bara jag har en kamera i handen så är jag glad! Fattigt nog kostade inträdet 60 :-, men "vaaa ska man göra", hehe.

Annars har jag bara gjort 9 upg. matte och sedan chillat hela dagen. Dagens väder var för övrigt helt fantisktiskt! Minus 10 grader C, sol från klar himmel och snö, snö, snö på marken. Jag har aldrig varit så sugen på att äga en skoter och bara kunna dra ut och åka i det fria. Körkort skulle inte vara fel det heller...jag trönar efter friheten!

I kväll har jag sutti och slängt i hop en kalkyl ,för att köpa bil, i Excel, tyvärr verkar det som om min ekonomi inte kommer klara av en bil vid 18 års ålder :/.

Vi får se vad som händer!
Förresten, jag lovade också att skriva att Robin Skoglund är bäst så...Robin Skoglund är bäst (Y)

Avslutar med tre bilder från dagen,
// Bäcke

                                  
 Panorama Ljusnan Cup          Anton gör en "Fotbollsspelare"                  Rezan fäller någon
© Bäcke

Jobb

Hallå!

"Hemligheten" jag undanhöll er i förra inlägget kommer nu att avslöjas (vilken spänning va?, haha).
Jag och min kompis Joel Groth ska börja jobba åt sveriges bästa friidrottsfotograf: Hasse Sjögren! Eftersom han bor nere i GBG har han lite svårt att hinna täcka upp Norrlands alla tävlingar, så på en tävling förra helgen frågade han Malin Ström i min klubb vilka det var som fotograferade i Bollnäs Friidrott (han hade tydligen sett mina bilder som jag skickat till Friidrottaren, eftersom han är deras huvudfotograf). Hon sade då att det mest var jag och Joel som fotograferade, och eftersom Joel var på plats så pratade han med honom. I går ringde Joel honom och det bestämdes att vi ska börja jobba för honom! Exakt hur det kommer bli vet vi inte än, vi ska prata med honom mer under ISM i Bollnäs. Det lutar iaf åt att Joel och jag ska starta eget företag och leverera bilderna därifrån! Förhoppningsvis kan jag även ha det här som projektarbete, jag ska prata med min svenska- och projektarbetslärare på måndag får se vad hon säger, jag tror hon kommer tycka det låter bra, hoppas jag.
Det var väl den informationen jag kan ge er nu, något mer vet jag inte för tillfället, men det ser onekligen bra ut i alla fall! :)



Skönt med helg! Har bara suttit och lekt lite i PS, mm i eftermiddag, såg en film nyss, fast den var mest som en dokumentär, så blev lite besviken - The Quest (aka The Mexican Trip), hette den.
Nu ska jag ta å se Smala Sussie och i morgon ska jag fotografera mina kompisar när de spelar fotboll i Ljusnan Cup i ishallen på Sävstaås IP i Bollnäs.

Ha det bra så länge, lägger upp före- och efterbilder på mitt lilla "lekredigeringsprojekt" från dagen,
// Bäcke

 
Hazze's bil före...    - och -        efter,
© Bäcke

KUL!

Det var mycket roligt i går i Vemdalen. Fast att jag lovade er i söndags så hann jag inte skriva i går kväll. Jag kom visserligen hem klockan 8, men jag satt mig aldrig vid datorn.

Kan beskriva dagen i korthet:
Gick upp klockan 05.15 och höll på att dö av trötthet. Det var meningen att jag skulle åka med Hazze, men han hann inte hämta mig, så morsan fick skjutsa mig. Kom till skolan kl 06.20 och bussen gick kl 06.30.
Bussresan var lite småseg, spec. eftersom vi knappt såg tv-skärmen (I am Legend) eftersom vi satt längst bak.
När vi kom fram bytte vi om lite snabbt och gav oss sedan ut i backen. Temperaturen i Bollnäs på morgonen hade varit minus 20 grader C och när vi kom fram till Vemdalen låg den på ca minus 14 grader C. Jag brukar frysa rätt rejält, men solen sken från klar himmel och temperaturen steg efter ett tag till -8  -  -11 grader C, så vädret var perfekt, domnade bara bort i tårna.
Vi åkte mycket i skogen och så mycket lössnö som det var har jag aldrig åkt i. Det var 108 cm natursnö, varav 40 cm var nysnö senaste dygnet (?). Jag har inte ramlat så mycket på många år, det tog tvärstutt flera gånger i djupsnön, men det var så skönt att ramla i den mjuka, vita snön!
Vid 12 åt vi på Anorak. Gick sedan ut och åkte mer. Kl kvart i fyra skulle vi vara vid bussen och den skulle gå kl 16.00. Vid 15.58 smög vi i väg från bussen för att köpa lite godis på ICA, de var rätt sur på oss när vi kom tillbaka eftersom båda bussarna var fulla och väntade på oss, haha.
När vi kom hem bestämde jag mig för att åka med Hazze hem, trots att han varnade mig för att hans batteri var svagt. När vi kommit nästan halvvägs (vid rondellen vid statoil och ICA mm) så dog batteriet och vi stannade nästan mitt i rondellen, haha. Hazze lyckades iaf rulla in den lite på sidan så att de andra kunde komma förbi. Efter ett tag stannade vi en Audi som fick boxera in oss på Statoilparkeringen. Det visade sig sedan att det var generator-remmen som inte återladdade batteriet. Farsan fick hämta mig och Peppz, men Hazze fick i gång bilen en stund senare och kunde köra hem till Vallsta.
En nyttig erfarenhet tycker jag att bilen pajade, vi (Hazze bara typ, hehe) löste det bra iaf, tycker jag.

Dagen blev iaf perfekt och det var helt underbart! Underbart väder, underbara backar, underbar snö och underbara polare - That's Life!

// Bäcke

Vemdalen!

Hejhej!

I morgon åker jag med skolan till vemdalen! :D Underbart ska det bli, faktiskt första gången jag åker slalom den här säsongen! Aldrig väntat så länge, men varken haft ork, lust eller tid. Men i morgon ska det bli kul att få glida lite i backarna.
Tyvärr ska det tydligen bli ca minus 18 grader Celsius, så det lär ju bita i rätt rejält i kinderna, haha. Men jag börjar nästan bli van den temperaturen nu. I morse, t.ex,  var det -20 grader C utomhus när jag cyklade till skolan (2.5 km ca). Visserligen lite kallt, men på samma gång måste man ju bara älska det! Vi har dessutom minst en halvmeter snö nu.

Kom nyss hem från träningen och ska ta å duscha nu efter att jag skrivit klart det här, sedan ska jag äta och efter det ska jag nog se något avsnitt av Myggan, sedan ska jag sova. Blir tvungen att gå upp vid 05.00-05.15 i morgon eftersom Hazze hämtar mig med bilen kl 05.45-06.00 och vi ska vara på skolan senast 06.15.

Träningen kändes iaf bra idag, sedan så har jag en liten överraskning åt er, men det säger jag i slutet av veckan då det är klart, hähä.

Ingen bild i dag, det får bli i morgon,
// Bäcke

sry för update

Uppdateringen ska bli bättre på bloggen. Jag ska försöka skriva ett inlägg om dagen som jag gjorde från början. Jag har bara helt enkelt inte hunnit eller orkat skriva.
Det går inge bra i friidrotten just nu, så då raseras min värld, vilket reder till att motivationen tilla tts kriva - och allt egentligen - tryter. Jag skriver ett längre inlägg i morgon, ska sova nu, varit vaken sedan 06.15 och håller på att dö av trötthet.

Ha det bra därute,
//Bäcke

Torsdag

Hejhej!

Långt uppehåll med bloggen nu - ända sedan i söndags :o
Jag vet inte om jag nämnt det förr, men jag har fått äran att fotografera bilder på och om vår förening Bollnäs Friidrott inför artikeln om vår klubb i Sveriges enda Friidrottstidning: Friidrottaren.

Väldigt roligt tycker jag det är att få sina bilder publicerade i en sådan tidning! Hoppas de väljer ut de bra bilderna bara. Jag skickade först 10 stycken de fick välja mellan. Men nu ville de ha lite utebilder från Sävstaås IP i Bollnäs också (vilket jag tyvärr har tunt av), så jag satt nyss och letade ut 7 stycken till bilder som jag nu skickat. Tyvärr hade jag en Konica Minolta Dimage X20 med 2.0 megapixlar på den tiden (de ville ha bilder från Global Games -04) så bildkvalitén är tyvärr rätt värdelös, och det är inte direkt några estetiskt tilltalande bilder heller. Men, men, jag hoppas de väljer ut några bra bilder iaf. Skickade även in en bild på SM-medaljörerna från i sommras, där jag är med på bild, så det kunde ju vara lite kul om den blir med också.


Som jag kanske nämnt tidigare (jag är värdelös på att komma ihåg vad jag skriver här, spec. pga att jag blandar ihop det med mina bilder på Min Bilddagbok) så håller det på att trasslas hit och dit  med träningsläger. I går bestämdes att vi skulle åka till Spanien med sär 12-19 maj -09. Jag kommer hem och ser att jag har nationellt prov i Matte D den 14:e maj! Gör jag det inte då så kommer jag få vänta med att både göra provet, och på att på betyg i Matte D, tills den 8:e december -09! Som tur var så ändrade sig min tränare då han hörde det (jag var inte ensam om att ha nationella) så vi ska försöka leta något i månadsskiftet april-maj i stället. Återkommer om det.

Hm, resten som hänt sedan i söndas är nog rätt ointressant skulle jag tro. Avslutar väl med att gratulera min kompis Hazze till körkortet! Grattis!...Vi åkte å stekte lite i bilen hans idag på rasten, baslådan var skön och jag blev fett avundssjuk på att han har körkort, haha.

// Bäcke


Söndag

Idag har varit en rätt chilldag.
Lirade CS med BJA till 01.00 i natt, sen såg jag lite på film och lade mig sedan. Gick upp vid halv 11, satt och slötittade på Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer på Canal+ (sett filmen förr). Efter det slöade jag lite till, lirade CS med BJA, sedan vid klockan tre tog jag mig samman och pluggade matte. Dagens uppgifter var 16 till antalet. Fattade/orkade inte riktigt alla C-upg, men gjorde väl 12-13 st sammanlagt av de 16 uppgifterna iaf, så jag är klar och ligger i fas nu.

Jag vet inte riktigt hur kvällen kommer forsätta, det lär inte hända mycket iaf. Ska väl sega mig igenom Seven Pounds. Avbrutit den 2 ggr på rad nu, så hittills suger den, men lika bra att se klart den. Om ni vill ha ett riktigt nice filmtips som jag såg förra helgen så är det Good Bye, Bafana. Den handlar om Nelson Mandela som sitter i fängelse i Sydafrika där alla svarta sitter och alla vita övervakar och misshandlar dem, riktigt bra film.

Wow, jag älskar verkligen filmer, jag ser minst fem filmer i veckan, så jag vet inte riktigt hur mitt liv kommer se ut efter första april när CP-REGERINGEN inför IPRED, vilket kommer leda till att man kan bli skylldig 10 000 - 100 000 kr för endast en film :S.
Hoppas verkligen någon tar tag i det där så att vi inte får det kommunistiska övervakningssamhälle som regeringen vill ha. Helt sjukt att man ska lägga pengar på att ta fast nedladdare då det går våldtäktsmän, mördare mm lösa. Jag orkar inte skriva ner alla mina åsikter om det där nu, men när väl 1:a april infaller kommer jag nog ägna ett långt inlägg åt hur fel det är. Något att se fram emot! Hehe.

Jag tänkte slänga upp fyra miniatyrbilder nu på några vinterbilder jag tog i skogen för någon dag sedan. Kommentera gärna vad ni tycker :)...klicka på bilderna för större format.

// Bäcke

   
   Vintergran,     Hälsingeskogspanorama,   Snöglänta,        Snögrenar,
© Bäcke


RSS 2.0