Piratpartiet

Som ni bör ha märkt så har jag angagerat mig en hel del i IPRED och The Pirate Bay-målet. Därav har jag nu anslutit mig till Piratpartiets (PP) ungdomssektion: Ung Pirat!

Tyvärr är jag för ung att rösta i EU-valet 7 juni 2009, eftersom jag fyller 18 år först den 28:e augusti.
Därför vill jag nu uppmana er alla att rösta på PP i EU-valet. Ett mandat i EU-Parlamentet skulle vara otroligt viktigt!


Bli medlem:
https://pirateweb.net/Pages/Public/SE/NewMember/New.aspx

Läs om Piratpartiet och deras åsikter:
http://www.piratpartiet.se/


Info om röstning i EU-valet:
http://www.piratpartiet.se/rosta_pirat_i_eu_valet

// Bäcke


Piratpartiet - Bryr sig om den personliga integriteten och motarbetar ett diktaturkapitalistsamhälle.

Hemma

*Kopierar från min Träningsdagbok*

Hemma från Spanien och en helt underbar vecka.
Blev tio pass för mig och jag bör medge att jag är ordenligt slutkörd nu.
Hotellet vi bodde får helt klart godkänt. Maten var grym, med enorm buffé + efterrätt mm varje dag. Vi åt frukost, lunch, middag på hotellet. Vädret var helt okej, med en topp på torsdagen med runt 24 grader C. Träningen förflöt riktigt bra får jag säga. En utav höjdpunkterna under lägret var när vi på onsdagskvällen tog en tripp in till Barcelona och såg Barca utklassa Sevilla med 4-0 på Camp Nou! Vilken upplevelse!
Nu sitter jag här med kraftig halsonda och lite annan sjukdom, som tur var slog den inte till förrns på flygplatsen i Barca på väg hem.

Förövrigt liten chockstart i går i skolan efter drygt 2.5 veckors ledigt med nationella uppsats i Engelska B, hehe.

See Ya.
Lägger upp en bild nu, fler kommer kanske sen...kolla annars in min Bilddagbok (Anonymblockering, logga in om ni vill se bilderna eller hör av er om ni vill ha lösenord).

// Bäcke


Camp Nou,
© Bäcke

SPANIEN!

I kväll vid sexsnåret bär det av hem till Emil för att chilla där med poker och dator med en del av friidrottarna innan det klockan 03.00  bär av ner mot Arlanda! :D. Därifrån går planet mot Lloret de Mar klockan 07.10. Vi mellanlandar dock vid 10 eller nått sådant i Wien, Österrike. Sedan vid ett (?) kommer vi slutligen fram till Spanien och Lloret de Mar för en veckas tränande och allmänt kul :). Tvivlar på att jag kommer skriva något under nästkommande vecka, men får jag tag på något IT-Café så vet man aldrig!

Ha det bra hemma i Sverige nu. Btw, ska reklamera en friidrottskollega som skriver en mycket bra och framstående blogg, som han vunnit pris i Värmland för, tror jag -  http://albiun.blogg.se/

// Bäcke


Paintskills,
© Bäcke

Pinsamt

Idag skäms jag för första gången över att vara svensk. Hela världen skrattar åt oss.
The Pirate Bay's fyra grundare dömdes idag klockan 11.00 på fredagsmorgonen till ett års fängelse inklusive skadestånd på abnormala 30 miljoner kronor, varav ca 10.5 miljoner kommer gå till 21th Century FOX...jag som jämt tyckt de varit bra eftersom de producerat The Simpsons, men nu lyser sanningen igenom - girighet. Faktiskt precis det sätt som de framställs som i alla Simpsons-episoder där de omnäms.
Töntigt av Sverige att leka hårda, då de är allmänt kända för att ha världens mesigaste rättsystem. Men i Sverige prioriteras tydligen folk som gör det möjligt att fildela framför till exempel en våldtäktsman som gick fri då flickan han våldtagit tog livet av sig dagen då hon skulle vittna. Annars brukar den tekniska bevisningen vara dödsviktig, men nu när det inte fanns någon sådan mot TPB verkade de inte bry sig...
Pinsamt är ordet...


Tänkte kopiera in en liten krönika jag skrev i går kväll (relativt positiv för att vara mig, hehe).


Kan vi komma att få uppleva en revolution?


Hittills har jag fyllts av ilska då jag läst artiklar om IPRED, men efter att ha läst en artikel ur DN i kväll gick det upp ett ljus för mig. Vi är mitt inne i förspelet till en mordern revolution. Det som står härnäst på listan av attacker mot fildelningsgenerationen är The Pirate Bay's dom i morgon förmiddag. När jag läste artikel i DN insåg jag att morgondagen kommer att starta ett krig. Ett krig mellan allmänheten och filmbolagen, vilka är uppbackade av regeringen. Kriget kommer inte bara rasa i Sverige, utan även i världen över kommer ord stå mot ord. Invånare stå mot ledare. När dessa tankar kommer upp känner jag ett visst sting av spänning. Vi kommer få vara med när historia skrivs - vi kommer vara en del av historien! Överdriver jag kanske? Knappast. Internet är inte bara nuet utan framtiden. Filmbolagen gör i och med alla dessa lagar ett sista försök att behålla det grepp om allmänheten som man gjort sedan tv:n kom i början av 30-talet. Tyvärr kommer det inte att räcka till. Visserligen kommer många i vår egna generation att lida, men framtida generationer kommer se tillbaka på början av 2000-talet som den tid då folket segrade över maktinnehavarna. Jag känner mig mycket frestad att dra en parallell med franska revolutionen. Överdriver jag inte denna gång heller? På sätt och vis gör jag kanske det, då det är högst osannolikt att någon kommer att mista sitt liv på grund av fildelningsdebatten, men både då som nu kämpar folket för att slita sig loss ut maktinnehavarnas grepp. Denna gång handlar det inte om att med hjälp av vapen begå myteri, utan om att med hjälp av Internet ta makten. Oavsett hur det går i rättegången i morgon klockan elva så kommer det att bli startskottet till en maktkamp. Pöbeln kommer inte att acceptera att nutidens "Robin Hood" sätts i fängelse och att som hederligt folk  döms till stora skadestånd. En stor anledning till den förestående revolutionen är att rättegången inte bara är av nationellt intresse, utan att den också är internationellt övervakad då den rör alla. Alla är på något sätt medvetna om att något håller på att hända och varje dag läser man i tidningen vilken sida olika framstående personer valt. Alla har ett eget val, jag vet i alla fall vilken sida jag står på. Hur lång tid hela processen kommer ta har jag inte någon direkt uppfattning om, men jag tvivlar inte ett ögonblick på att det kan ta upp emot tio år, men när dagen väl är där, dagen då filmbolagen inser sig besegrade, dagen då allmänheten vunnit, dagen då den morderna revolutionen äntligen nått sitt mål, då kommer inget att vara förjäves för den dagen har vi vunnit. Vinsten har gått till de hederliga och Robin Hood har slutligen tryggt återvänt till Sherwoodskogen och han är där för att stanna.



Av: Mattias Bäckman
© Bäcke



// Bäcke























Inte blir det bättre av att gubben inte kan engelska heller...


"Extra inlägg"

Jag vet att jag inte skulle nämna IPRED-Lagen något mer, då det ändå inte tjänar någonting till.
Men eftersom domen mot The Pirate Bay kommer i morgon så var jag tvungen att skriva en liten kommentar på DN:s hemsida angående IPRED. När jag väl gjort det tänkte jag att jag lika gärna kunde dela med mig av det till er. I princip samma sak som innan, men ändå...

" Jag blir besviken. Besviken på regeringen, besviken på filmbolagen, besviken på "demokratin". Vad jag vet defineras ordet "demokrati" som något där alla är med och bestämmer. Sveriges regering har tyvärr ändrat denna definition genom att diktaturmässigt genomföra lagar som en enorm majoritet är emot. Det som skrämmer mig ännu mer än detta faktum är vad lagen innebär. Enligt undersökningar tankar var tredje man i 15-29 år åldern. Reinfeldt och co. kriminellförklarar alltså var tredje svenska, manliga ungdom. Att alla ungdomspartier satte sig upp mot lagen brydde sig ingen heller om, för vem bryr sig om Sveriges ungdomar? - Sveriges FRAMTID? Ingen i regeringen i alla fall, ungdomarna är ju kriminella...Men, men är det ett "anti-Robin Hood-samhälle" politikerna vill ha så får de väl det, pöbeln har inget att säga till om längre. Är det något jag lärt mig av den nya lagen så är det att filmbolagen bara är ett gäng giriga blodsugare som inte bryr sig ett skit om sina kunder, utan bara vill försäkra sig om att få ut vartenda öre som det går. Nej, jag har helt tappat förtroendet för filmindustrin, en rejäl bojkott är vad som behövs..."

Förövrigt så skrev jag ner lite tankar angående bloggar med mera i går i Word till den där undersökningen i Umeå. Kanske lägger till lite mer sedan, men då jag skickat texten kommer jag även att publicera den här. Jag tycker mest jag bara svamlade en massa skit, men förhoppningsvis ska den väl bringa lite ljus till Umeås forskare!

Jag kom på att jag inte lagt ut någon bild på mitt "nya" hår här än. Albin kommenterade och ville att jag skulle göra det, så - för er som inte redan sett det på bdb - här har ni en bild!

(Intressanta länkar angående The Pirate Bay och IPRED:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article4914864.ab
http://www.dn.se/kultur-noje/hur-forandras-dina-natvanor-av-ipred-1.835415#
http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/the-pirate-bay-pa-museum-1.845423
http://www.dn.se/kultur-noje/ipred-acta-telekompaketet-the-pirate-bay-1.845128)


// Bäcke


           Morgon 9/4 2009 kl 07.40                         Eftermiddag 9/4 2009 kl 14.20

© Bäcke


PÅSKLOV!

Det var längesedan jag längtade så här mycket till ett lov. De sista (3?) veckorna har tärt något enormt på krafterna. Prov och inlämningsuppgifter om vartannat hela tiden. Men nu är det alltså äntligen påsklov! :D
Det här påslovet är lite extra speciellt för mig eftersom jag direkt efter påsklovet på måndagen den 20:e april åker på träningsläger med resten av friidrottarna till Lloret de Mar, 7.5 mil norr om Barcelona i Spanien! Sjukt roligt ska det bli. Idag hade jag, som jag nämnde igår, kemiprov. Egentligen kändes det inte så extremt svårt, men eftersom vi som gjorde det idag före lovet fick sitta inne i ett klassrum samtidigt som treorna hade biologi-genomgång så var det svårt att koncentrera sig. Jag fick inte riktigt in den där "provkänslan", allt kändes så oseriöst. Blir nog tyvärr bara ett G känns det som (IG lär det i alla fall inte bli...), men hoppas på VG (även fast jag i vanliga fall  är missnöjd även med detta betyg).
Sen får jag väl passa på att skryta lite också; fick tillbaka litraturanalysen som jag skrev i svenskan för 2-3 veckor sedan - solklart MVG :). Måste säga att det lutar mer och mer åt något inom journalistiken för min del då det blir dags för högskola om något år.
Appropå att jag tycker det är roligt att skriva så var det någon från Umeå Universitet som kommenterade ett inlägg nyligen och ville att jag skulle skriva lite åsikter angående olika ämnen (internetanvändande för ungdomar tror jag det var), motiveringen var att de tyckte att jag skrev både sanningsenligt och mycket bra - det var roligt att höra det! :)

Btw så klippte jag mig idag, sjukt kort hår nu :O... höres,
// Bäcke


Bild från i sommras, jag på bild. Fotograferad av Andreas.

Sista kraftansträningen

Inte mycket kvar innan lovet nu! Ska göra en sista kraftansträning nu i kväll. Morgondagen innebär kemiprov och inlämning av min English rewrite om northern light (vi får ej betyg första inlämningen, vi får rätta felen och skriva om först...).
I dag hade vi en lång föreläsning om uthållighet mm. Lite långdraget, men det är ändå viktigt med dessa föreläsningar, tycker jag.

I måndags hade vi idrottsgymnasietester, jag är hyfsat nöjd med resultaten:

60 m: 7.41 - väldigt missnöjd
Brutalbänk: 29 - väldigt missnöjd
Spänsthopp: 55 cm - väldigt nöjd!
Chins: 20 - nöjd!
Benböj: 120 kg = 1600 w, 140 kg = 900 w - nöjd med watten på 120 kg och att jag klarade 140 kg, jag gick dock ner för snabbt och tappade kraft.
Rörlighet: Godkänd/19+ cm i "Sit 'n' reach" - helt okej.
Cooper 12 min: 2850 m typ - chillade (efter direktiv av min tränare), med tanke på att jag knappt kände av det är jag nöjd.


Nu ska jag ta å läsa igenom engelskan lite och fixa de sista felen, sedan ska jag nöta, nöta, nöta kemi, sen avslutas dagen säkert med en film.

Ha det bra,
// Bäcke


...

Förlåt, men jag kan inte släppa det. Jag känner mig instängd. Jag har tappat förtroendet för både regeringen och mediabranchen. Jag kan bara inte förstå deras tankegång då de gör dessa prioriteringar. Maktlöshet är den överhängande kännslan - att bo i ett utav världens bästa länder, ha möjligheten att få allt, men i stället går regeringen bakom allmänhetens rygg och sviker dem, STRAFFAR DEM.
Det här blir (jag ska verkligen anstränga mig) mitt sista inlägg angående IPRED, förutsatt att inget oväntat händer.
Först måste jag bara nämna att jag hört det ryktas om att regeringen tänker ta ytterligare ett steg mot diktatur genom att genomföra IPRED 2. Jag är inte helt beläst inom det här, men vad jag har förstått så ger det domstolen rätten att döma personen (fildelaren/nedladdaren) i fråga ett straff, alltså inte bara stämma nedladdaren, utan också straffa denne genom t.ex fängelse/samhällstjänst mm. Som sagt vet jag inte riktigt vad IPRED 2 innebär, men av det jag hört är det ännu sjukare än vanliga IPRED. Än en gång måste jag komma in på åsikten: GÖR RÄTT PRIORITERINGAR! Snälla! Hur man man prioritera fildelare före våldtäktsmän och mördare? Jag blir rädd, jag skämtar inte.

Nej, nu orkar jag inte älta det här nå mer, jag kommer stanna kvar i besvikelsen och misstron till regeringen och känslan av att vara maktlös då de gör vad de vill. Jag skulle vilja skriva en krönika, som når ut till alla, men eftersom jag inte skriver för t.ex Aftonbladet blir nog det här lite svårt. Någon får troligtvis leka martyr innan någon reagerar.
Nu blir det intressant med den första rättegången iaf, de giriga bolagen har redan åtalat några personer. Girighet är receptet till demokratins undergång.

Nu tackar jag för mig, mina åsikter är sagda, hoppas ni håller med.
Lutar bra mycket åt PiratPartiet i valet 2010 nu (tyvärr hinner jag ju ej fylla 18 före EU-valet i juni), skulle vara bra om de fick några mandat iaf. Jag menar, lyckas Sverige Demokraterna med att få ett mandat så MÅSTE ju också PiratPartiet lyckas. Spec. då de tydligen är Sveriges näst största ungdomsparti.

// Bäcke


Heil The Pirate Bay!

IPRED

IPRED är över oss. Politikerna vann till slut, men det kommer väl nya sätt. Jag känner att jag rent av kokar av ilska när jag läser på svt.se att flera bolag redan varit i rätten för att kräva ut lösensummor - ÄCKLIGA, GIRIGA IDIOTER! Tydligen har de också i flera år samlat information i hemlighet - lite konstigt att de får bryta mot lagen (integriteslagen mm) innan det var lagligt, då vanligt, hederligt folk inte får bryta mot upphovsrättslagen, vilken "tillhör" redan äckligt rika bolag.

Men grattis film- och musikbranchen! Nu blir ni ännu rikare och mäktigare, hoppas ni märker av summan i era plånbäcker i alla fall, och hoppas också att ni njuter av att åsamka allmänheten lidande.
Förhoppnignsvis har många tappat förtroende för den här branschen - jag vet att jag har det i alla fall...

// Bäcke

RSS 2.0